Badou: „Decizie de rahat a arbitrilor”. Bute: „Nu mă retrag, vreau să mă bat pentru centură”

Lucian Bute a încheiat la egalitate meciul WBC cu suedezul Badou Jack, lupta având loc în arena DC Armory din Washington.

01 mai 2016, 04:50
Badou: „Decizie de rahat a arbitrilor”. Bute: „Nu mă retrag, vreau să mă bat pentru centură”

Arbitrii au decis că partida dintre Lucian Bute şi Badou Jack, contând pentru titlul mondial WBC la categoria supermijlocie a fost unul egal. Unul dintre judecători i-a acordat victoria suedezului (117-111), însă ceilalţi doi au decis că rezultatul a fost 114-114.

Centura de campion mondial rămâne la Badou Jack, care acum se pregăteşte de un meci de unificare cu James DeGale.

„A fost o luptă echilibrată. Le mulţumesc lui Floyd (n.r. Mayweather) şi Badou pentru şansa de a lupta în acest meci. Felicitări pentru Badou Jack, el e campionul şi păstrează centura, dar vă rog să mă credeţi că fost foarte echilibrat. Vreau să boxez cu câştigătorul dintre Jack şi DeGale. Sigur nu mă retrag, vreau să mă lupt cu amândoi din nou!”, a declarat Bute dupămeci

În schimb, Badou Jack a reacţionat nervos după decizie: „E de rahat, de rahat…  Loviturile lui nu m-au rănit. Eu cred că am câştigat meciul. Nu e vina lui Bute, e vina arbitrilor. Am câştigat această luptă! E un luptător foarte bun şi a demonstrat asta, dar am câştigat acest meci”Suedezul e susţinut şi de Floyd Mayweather, care critică decizia arbitrilor: „Ştim că Badou Jack a câştigat acest meci prin decizie unanimă”