Scandal RASIST în NBA. Reacţie DURĂ a lui BARACK OBAMA

Scandal rasist în Statele Unite. Patronul unei echipe de baschet din Los Angeles a fost criticat dur de preşedintele Barack Obama, după ce i-a cerut iubitei sale să nu se mai asocieze cu oamenii de culoare.
Filip Stan
28 apr. 2014, 06:04
Scandal RASIST în NBA. Reacţie DURĂ a lui BARACK OBAMA

Barack Obama, primul preşedinte de culoare al SUA, a denunţat afirmaţiile unui „ignorant”, după derapajul rasist al proprietarului echipei de baschet Los Angeles Clippers (NBA), Donald Sterling.

Omul de afaceri, a cărui avere realizată din imobiliare este estimată la 1,9 miliarde de dolari (1,3 miliarde de euro), este vizat de o anchetă a NBA pentru declaraţiile sale, în privat, dar a căror înregistrare a fost difuzată de site-ul TMZ.

„Nu cred că trebuie ca eu să interpretez aceste declaraţii în faţa dumneavoastră. Ele vorbesc prin ele însele”, a declarat Obama, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist în timpul vizitei oficiale din Malayezia.

„Când persoane ignorante îşi etalează această ignoranţă, nu este mare lucru de făcut, trebuie să-i lăsăm să vorbească cum vor”, a adăugat el, evocând afirmaţii „incredibil de ofensatoare şi rasiste”.

Într-o conversaţie dintre un bărbat care este prezentat drept Donald Sterling şi o femeie de 20 de ani identificată drept V. Stiviano, bărbatul îi reproşează că a publicat pe contul Instagram o fotografie care o înfăţişează alături de Magic Johnson, fosta vedetă a Los Angeles Lakers.

„Mă uimeşte că tu arăţi astfel că vrei să fii asociată cu negri. Chiar vrei să faci asta? Te poţi culca cu ei, poţi să-i inviţi la tine acasă, poţi face ce vrei cu ei, dar măcar nu le face publicitate şi nu-i aduce la meciurile mele. Pe Instagramul tău mizerabil, nu trebuie să te afişezi alături de negri”, a acuzat-o Sterling pe tânără.

Aceste afirmaţii au declanşat, pe lângă anunţata anchetă a NBA, numeroase reacţii ale jucătorilor, foşti şi actuali, din NBA, care şi-au exprimat speranţa că liga va da dovadă de fermitate faţă de cel mai vechi proprietar în activitate (1981), care nu se află la primul său derapaj, în cadrul afacerilor şi în gestionarea echipei.

Magic Johnson, fostul jucător-vedetă al Los Angeles Lakers, clubul rival al Clippers, a reacţionat la spusele lui Sterling, arătând pe contul său Twitter că soţia sa „nu va mai asista la meciurile Clippers cât timp Donald Sterling va fi preşedinte”.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Ana Bodea vrea un copil cu Valentin Butnaru: „Nu m-a cerut încă, dar îmi doresc!“
Fanatik.ro
Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România se va deschide din această vară. Ce localități va străbate
Capital.ro
Reguli noi la vămile din România. Autoritatea Vamală Română a făcut anunțul
Playtech.ro
Reacţia lui Hagi când Loredana s-a aşezat lângă el! Nu a putut să reziste când a văzut decolteul vedetei. Imaginea momentului
DailyBusiness
Se schimbă Codul Penal! Pedepse dure pentru cei care fac acest lucru!
Adevarul
De ce bebelușii spun „tata”, înainte să spună „mama” VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Câți bani vor primi românii de la 1 iulie. Cu cât cresc salariile
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
wowbiz.ro
Getuța Sterp a răbufnit și ea la adresa Marei Bănică! Ce i-a transmis jurnalistei: „Să vezi ce bătaie de joc ți-ai făcut singură. Nu rămâne așa”
Cancan.ro
Cine este și cu ce se ocupă soția lui Radu Mazăre, de fapt. Roxana e însărcinată în 4 luni!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
De ce niciun trecător nu a intervenit pentru a-l salva pe bărbatul ucis în Crângași! Explicația unui psiholog criminalist: „Oamenii sunt din ce în ce mai egoiști”
Capital.ro
S-a dat interdicție în România. Este ilegal în sate și în orașele mici. Legea e deja activă
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
stirilekanald.ro
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
substantial.ro
Descoperă rețeta salatei de legume la borcan: Gust de vară, prospețime și conveniență în bucătăria ta!
MediaFlux
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'