Bărbatul care a tras într-un poliţist, în Philadelphia, inculpat pentru tentativă de omor

Un bărbat care afirmă că a jurat credință Statului Islamic a fost inculpat, sâmbătă, pentru tentativă de omor după ce a deschis focul asupra unui ofițer de poliție la Philadelphia în această săptămână, a anunțat procurorul.

10 ian. 2016, 07:51

Edward Archer, din Philadelphia, este acuzat că a atacat un ofițer de poliție aflat în mașina de serviciu joi cu puțin timp înainte de miezul nopții, potrivit Agerpres. El este de asemenea acuzat de mai multe alte infracțiuni, a declarat Biroul procurorului districtual din Philadelphia pe contul său de Twitter.
   
Poliția a difuzat imagini înregistrate de camere de supraveghere arătându-l pe acest bărbat înarmat și îmbrăcat într-o lungă mantie albă ce se apropie de mașină și deschide focul, destul de aproape pentru a trage prin fereastră.
   
Comisarul de poliție al orașului a declarat vineri că Archer le-a spus autorităților că a atacat mașina poliției „în numele islamului”.
   
Oficialii americani sunt în alertă maximă de securitate după o serie de atacuri legate de Statul Islamic în SUA și în străinătate în ultimele luni, amintește Reuters.