Campania Poliţiei Române: „TRIŞEZI CENTURA, PĂCĂLEŞTI VIAŢA”

Poliţia Română, în parteneriat cu Mercury 360 Communications, a desfăşurat, în perioada iulie – august 2016, campania de conştientizare asupra importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic – „SUPRAVIEŢUITORII - Trişezi centura, păcăleşti viaţa".

31 aug. 2016, 10:42
Campania Poliţiei Române: „TRIŞEZI CENTURA, PĂCĂLEŞTI VIAŢA”

Obiectivul campaniei a fost conştientizarea de către cetăţeni a importanţei purtării centurii de siguranţă.

Astfel, timp de 2 luni, în principalele oraşe din ţară (Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Braşov, Cluj, Timişoara şi Târgovişte), cetăţenii au putut cunoaşte poveştile supravieţuitorilor unor accidente grave de circulaţie, scaunele, singurele care purtau centura de siguranţă în momentul impactului.

Citeşte şi SCAUNELE MORŢII. Poliţia rutieră a expus publicului scaunele maşinilor şi poveştile oamenilor care au murit în accidente rutiere

Toate aceste poveşti au o singură concluzie: centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a o poziţiona peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa.

„Menţionăm că, în perioada 1 iulie – 15 august 2016, accidentele rutiere grave au scăzut cu 16,4%, iar persoanele care au suferit răni grave în urma evenimentelor rutiere în care au fost implicate sunt cu 16,7% mai puţine, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Recomandăm tuturor celor care conduc sau călătoresc într-un autoturism să cupleze corect centura de siguranţă, pentru a vă asigura ca aveţi toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Scaunele auto folosite în cadrul campaniei au fost depuse și pot fi vizitate la Muzeul Poliției Române, din Târgoviște.

Citeşte şi Campania Poliţiei Române pentru a-i face pe oameni să poarte centura de siguranţă: Scaune auto din accidente, expuse VIDEO