Campioana României la rugby, Timişoara Saracens, va achita amenda primită de la EPCR din fonduri private

Campioana României la rugby, Timişoara Saracens, va achita amenda de 30.000 euro primită din partea EPCR, din fonduri private, se menţionează într-o postare pe pagina de Facebook a grupării bănăţene.

RomaniaTV.net
22 dec. 2018, 10:04
Campioana României la rugby, Timişoara Saracens, va achita amenda primită de la EPCR din fonduri private

„În urma ședinței Comisiei de Disciplină întrunite astăzi s-a confirmat rezultatul partidei nedisputate de sâmbăta trecută, precum și sancțiunea disciplinară (în conformitate cu manualul de turneu) aplicată clubului pentru imposibilitatea de a pune la dispoziție un teren practicabil pentru disputarea etapei a 4-a a European Rugby Challenge Cup.
Conform prevederilor manualului de turneu, aplicabile pentru cazul în care gazdele nu pot pune la dispoziție un teren practicabil, Northampton Saints își adjudecă runda cu punct bonus ofensiv și scorul de 28-0, iar clubul nostru este sancționat cu amenda pecuniară de 30.000 Euro (minimul prevazut în regulament), amendă pe care clubul o va achita din fonduri private”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Timişoara Saracens a pierdut la masa verde, cu scorul de 28-0, meciul cu echipa engleză Northampton Saints, din Grupa 1 a Cupei Challenge, care fusese programat pe 15 decembrie, pe Stadionul ”Dan Păltinişanu” din Timişoara, însă a fost anulat din cauza vremii nefavorabile, a anunţat vineri site-ul European Professional Club Rugby (EPCR), organizatorul competiţiei.

O comisie de disciplină independentă, alcătuită din Lorne Crerar (Scoţia), preşedinte, Philippe Cavalieros (Franţa) şi Val Toma (România), a stabilit că Timişoara Saracens nu a luat toate măsurile care se impuneau pentru a pregăti şi proteja suprafaţa de joc de pe Stadionul ”Dan Păltinişanu” şi că gruparea timişoreană a încălcat regulamentul competiţiei.

Comisia a stabilit că nu au existat circumstanţe excepţionale şi a decis să acorde victoria la masa verde echipei Northampton Saints, care a obţinut cinci puncte în urma unui scor de 28-0. Totodată, Timişoara Saracens va trebui să plătească o amendă de 30.000 de euro

Atât Timişoara Saracens cât şi EPCR au dreptul să facă apel împotriva acestei decizii. Bănăţenii nu au niciun punct în grupa lor din Challenge Cup.