Câţi bani se cheltuiesc pe reamenajarea curţii palatului Cotroceni. Klaus Iohannis vrea să se plimbe printre crizanteme şi begonii

Preşedintele Klaus Iohannis a dat ordine precise pentru amenajarea Cotroceniului, înainte de a pleca în vacanţă. După reamenajarea grădinii, inclusiv cu un nou sistem de irigaţii, acum a venit rândul aleilor din curţile palatului. Cunoscut ca un iubitor de flori, preşedintele se va plimba la întoarcere printre begonii şi crizanteme. 

19 aug. 2016, 07:45
Câţi bani se cheltuiesc pe reamenajarea curţii palatului Cotroceni. Klaus Iohannis vrea să se plimbe printre crizanteme şi begonii

Chiar dacă preşedintele Klaus Iohannis a plecat într-o deplasare privată, în lipsa sa, la Cotroceni trebuie să se lucreze intens pentru că sunt ordine clare de reamenajare a palatului.

În ceea ce priveşte curtea palatului Cotroceni, s-a realizat o licitaţie şi s-a spus clar în caietul de sarcini că trebuie să se repare toate aleile, să fie realizate din pământ amestecat cu piatră, iar deasupra trebuie pavate cu dale din piatră naturală.

Pentru această lucrare s-a alocat suma de 65.000 de lei. 

Pe lângă acestea, se vor planta şi flori în curtea palatului. Este vorba despre 1.200 de begonii, dar şi 60 de crizanteme.

Nu este singura amenajare pe care Klaus Iohannis o face la palatul Cotroceni. Doar în urmă cu câteva luni, a fost achiziţionat un sistem de irigaţie subterană care a costat aproape un milion şi jumătate de lei.