„Cazul Elodia a fost nimic pe lângă al soţilor Maleon. Dublă sinucidere? Doar dacă erau sectanţi”

Bogdan și Anda Maleon și-au pus capăt zilelor în ziua de Crăciun. Anchetatorii încă încearcă să stabilească ce le-a adus sfârșitul. Cristina Demetrescu a comentat pe Facebook cazul de la Iaşi.

22 ian. 2018, 11:41
„Cazul Elodia a fost nimic pe lângă al soţilor Maleon. Dublă sinucidere? Doar dacă erau sectanţi”

„Cazul Elodia a fost nimic pe langa cel al sotilor Maleon. Da’ de ce sa mai muncim daca suspectul este si el mort? Dubla sinucidere? Doar daca erau sectanti. Cand nu tii post, noaptea de Ajun este o provocare. S-o fi deschis un subiect sensibil. Au baut, ea mai mult, ca statea prost cu nervii, el dupa ea, ca sa vorbeasca aceeasi limba. Amandoi dublii, ea Geamana, el Fecioara, puteau disimula usor, asa zisa viata perfecta. Cine are asa ceva? O Fecioara adancita in munca sa, neglijeaza casa din lipsa de timp, poate si din alte motive. Devine robot. Ea, rationala, nu accepta unele situatii de viata, adancindu-se in angoase. El nu avea timp de problemele ei din cauza proiectelor de anvergura de la Universitate, insa ea cerea atentie, victimizandu-se pentru neimpliniri, probabil lipsa copilului. S-au apucat de brad, seara a inceput bine, dar s-a strecurat un subiect obsesie si au vorbit si au baut pana n-a mai putut ea, pierzand probabil controlul. Au vorbit de seara pana i-a apucat dimineata, nedormiti. Ipoteza 1: Posibil sa fi murit ca Elodia, dintr-o lovitura si n-a mai avut putere de reactie, fiind anesteziata de alcool. Ipoteza 2: Posibil sa fi incercat sa ii demonstreze ceva, din ambitie si sa fi avut puterea sa isi puna streangul de gat pentru ca nu obtinea de la el ce vroia.

De ce s-au sinucis soţii Maleon. Detaliul care aruncă în aer ancheta. Ce s-a aflat despre soţia pofesorului de la Iaşi

Ori a lovit-o, ori a impins-o printr-o forma de tortura psihica la un gest extrem. Oricum ar fi fost, el si-a pus capat zilelor din culpabilitate. Cu 3 ore inainte nu s-a gandit ca va muri. Nici nu stia cum s-o faca, asa ca a copiat de la sotie (in ipoteza 2 in care si ea s-a spanzurat). Ar fi putut sa sune la 112, dar i s-a facut frica. Fecioara, functie, etc. S-a tot gandit si intr-un final a ales intre moarte si inchisoare. Nu e clar daca ea s-a spanzurat si el a dat-o jos, pentru ca femeia a fost gasita pe podea. Dar daca nu ar fi avut nicio implicatie, nu s-ar fi sinucis. In niciun caz nu este vorba de o dubla sinucidere printr-o intelegere a lor. Nu au apucat sa spuna nimanui nimic. De obicei cei care planuiesc sinucidere, au instinctiv perioade premergatoare in care striga dupa ajutor, tentative esuate, sau vorbe aiurea care ii dau de gol. Ea avea fixitate si o incapatanare data de Crucea Fixa, si pentru ca nu obtinea ce vroia si s-au invartit intr-un punct mort, ori l-a provocat si a fost lovita, fara ca el sa fi fost violent de fel, ori a vrut sa-i demonstreze ceva si sa-l faca vinovat. Ea a obtinut ce a vrut, el s-a simtit vinovat si asta a dus la sinuciderea barbatului, dupa mult timp de gandire, in care nu a gasit nicio solutie. Luna a fost in Pesti ca si in noaptea in care a murit Elodia si mi-e teama ca acest caz se va inchide „in coada de peste” . Nu am timp de analiza astrologica pe harti acum. Asta a fost doar una psihologica. Dumnezeu sa-i ierte!”, a scris Cristina Demetrescu pe Facebook.

Cazul Maleon. Profesorul a lipsit doar 10 minute de acasă în ziua fatidică. Ce s-a întâmplat în casă în acel timp

Răsturnare de situaţie în cazul sinuciderii soţilor Maleon. Ce au surprins camerele de supraveghere