Ce trebuie să faci cu CARNEA după ce ai luat-o de pe grătar: Va ieşi mai zemoasă şi mai gustoasă

Dacă vrei să faci un grătar ca la carte cu care să-ţi impresionezi prietenii, trebuie să ţii cont de anumite trucuri:

RomaniaTV.net
30 apr. 2017, 14:30
Ce trebuie să faci cu CARNEA după ce ai luat-o de pe grătar: Va ieşi mai zemoasă şi mai gustoasă

1. Pentru a-ţi găti bine alimentele, plasează grătarul la cel puţin 10 cm distanţă de jăratic.

2. E bine ca grătarul să fie uns cu ulei, pentru ca alimentele să nu se lipească de fier.

3. Uleiul e bun şi dacă vrei să obţii o culoare mai frumoasă a alimentelor: unge-le cu un pic de ulei de măsline, folosind o pensulă curată sau un mănunchi de ierburi aromatice.

4. Dacă prepari carne roşie, las-o deasupra unui strat de jăratic puternic încins, însă nu foarte mult timp; aşa vei avea o fleică „în sânge”. Nu se sărează decât în momentul servirii, altminteri vei obţine o bucată de „talpă” uscată.

5. Ca să fie bine pătrunsă, carnea roşie trebuie să aibă cel mult 2 centimetri grosime. Dacă vrei să faci carne roşie marinată, la fiecare întoarcere, bucata trebuie unsă cu sosul în care ai marinat-o iniţial.

6. După ce ai luat carnea de pe foc, e bine, înainte de-a o servi, să o laşi să se „odihnească” câteva minute pe tocător. Asta permite sucurilor din carne, pe care căldura le-a „alungat” spre centrul bucăţii de friptură, să se întoarcă la suprafaţă. Rezultatul e o bucată mai zemoasă – şi mai gustoasă.

7. Nu te teme de combinaţii care îţi fac poftă, dă-ţi frâu liber imaginaţiei: poţi să combini puiul cu ananasul, carnea albă cu fructele seci (prune, caise deshidratate)… poţi face chiar şi deserturi la grătar! E suficient să înşiri pe ţepuşă bucăţi din diverse fructe. Combinate cu stafide şi cu brânzeturi fine – lăsate un pic deasupra focului, în folie de aluminiu, cât să se înmoaie – , te vei delecta cu savori la care nici n-ai visat…