Cel mai mare diamant pur incolor din lume a fost vândut. Află preţul RECORD obţinut

Un diamant pur incolor tăiat în formă de pară şi care are 101,73 de carate, cel mai mare din categoria sa, a fost vândut miercuri seară cu preţul record de 26,7 milioane de dolari la o licitaţie organizat la Geneva de casa Christie's.
Alina Costache
16 mai 2013, 12:30
Cel mai mare diamant pur incolor din lume a fost vândut. Află preţul RECORD obţinut

Cumpărătorul acestei nestemate, considerată a fi cel mai mare diamant pur incolor care a fost scos vreodată la licitaţie, este bijutierul american Harry Winston, a cărui companie a fost cumpărată recent de grupul elveţian Swatch Group, potrivit Mediafax.

Extras din mina Jwheng din Botswana, acest diamant cântărea în versiunea sa brută 236 de carate. Bijutierul care l-a şlefuit şi prelucrat a avut nevoie de 21 de luni pentru a-i da forma actuală, de pară, cu lungimea de 4,1 centimetri şi lăţimea de 2,5 centimetri.

Acest diamant, care a reprezentat principalul lot al licitaţiei organizate de casa Christie’s, a fost pentru prima dată pus în vânzare, iar cumpărătorul va avea privilegiul de a-i alege un nume. Acesta a precizat că numele acestui diamant va fi de acum înainte „Harry Legacy”.

Diamantul a obţinut clasificarea „D” din partea Institutului american de gemologie, fapt ce atestă că acea nestemată are cea mai bună culoare posibilă. El a obţinut totodată clasificarea pentru cea mai bună transparenţă şi este perfect simetric.

În această categorie, campionul mondial este „Cullinan I”, o nestemată de 530,20 caracte, care face parte din bijuteriile coroanei britanice şi care nu a fost niciodată pus în vânzare.

În 2007, un diamant pur incolor de 84,37 carate, denumit Diamant Chloe, a fost vândut cu 16,19 milioane de dolari, stabilind un nou record de preţ pentru diamant de acest tip.

În noiembrie 2012, Arhiducele Joseph, un diamant de 76,02 carate, dintr-o categorie care nu era la fel cu cea a diamantului vândut miercuri la Geneva – din punctul de vedere al culorii -, a fost vândut de casa Christie’s, tot la Geneva, cu suma de 21,5 milioane de dolari.

Un diamant al actriţei Elizabeth Taylor, din aceeaşi categorie, dar de doar 33,19 carate, a fost adjudecat cu 8,8 milioane de dolari în decembrie 2011, la New York.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Locul din Europa unde o noapte de cazare costă doar 200 de lei. Arată ca Bali, iar peisajul îți taie răsuflarea
Capital.ro
Interzis în toată România. Legea este în vigoare din 2008
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Este vestea momentului pentru românii care au credite la bancă!
Adevarul
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mama tinerei moarte în accidentul de la Codăești a cedat! Aștepta să își vadă fiica în rochie de mireasă, dar Ionela s-a întors acasă în sicriu
Cancan.ro
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024
Capital.ro
DECIZIE pentru toți românii care au BULETIN. A fost semnat decretul prezidențial
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
DOCUMENTUL pentru RECALCULAREA PENSIEI! Trebuie COMPLETAT OBLIGATORIU
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'