Cine este Vlad Voiculescu, propus să preia funcţia de ministru al Sănătăţii

Vlad Voiculescu, una din propunerile pentru a prelua postul de ministru al Sănătăţii în urma demisiei lui Patriciu Achimaş Cadariu, este un economist cu experienţă în domeniul financiar, care şi-a făcut studiile la Viena. Vlad Voiculescu este mai cunoscut în România ca iniţiator al Reţelei Citostaticelor şi al taberei MagiCAMP.

17 mai 2016, 11:53
Cine este Vlad Voiculescu, propus să preia funcţia de ministru al Sănătăţii

Vlad Voiculescu este în momentul de faţă director de cabinet al ministrului Finanţelor, Anca Dragu. Are un master la Universitatea de Economie şi Business din Viena şi peste 10 ani de experienţă în domeniul financiar.

Vlad Voiculescu este cunoscut în România ca iniţiator al Reţelei Citostaticelor, un proiect prin care sunt aduse în ţară, pe bază de voluntariat, medicamente necesare în tratatea cancerului, care nu se găsesc în România. Iniţiativa a stat la baza unui documentar, „reţeaua”, care a fosr difuzat pe HBO.

Tot el a iniţiat şi tabăra MagiCAMP, dedicată copiilor bolnavi de cancer. Tabăra are loc lângă Capitală, la Brăneşti, unde copiii au parte de jocuri şi distracţie.

Vlad Voiculescu a mai deţinut poziţia de vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG şi este iniţiatorul MagiCAMP, iar din iunie 2013 este Vicepreşedinte şi Trezoriei al European Cancer Patient Coalition.

Reprezentanţii Guvernului sunt în discuţii cu Vlad Voiculescu pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, o decizie finală asupra persoanei care va fi nominalizată pentru acest portofoliu urmând să fie luată în câteva zile.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, propunerea pentru funcţia de ministru al Sănătăţii – surse