Clipe grele pentru familia regală. Ultimele detalii despre starea regelui Mihai

Fiicele regelui Mihai fac cu randul la capătâiul tatălui lor. De când a fost operat, principesele României au stat fiecare câte o săptămână în Elveţia pentru a fi alături de regele Mihai şi regina Ana.

20 mart. 2016, 12:42
Clipe grele pentru familia regală. Ultimele detalii despre starea regelui Mihai

„Principesa Sofia a României se află în Elveția, pentru a fi alături de Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana. Alteța Sa Regală va petrece câteva zile la reședința privată a părinților săi”, informează duminică site-ul romaniaregala.ro.

Principesa Elena s-a întors din Elveția la sfârșitul acestei săptămâni, precizează sursa citată.

Regele Mihai a fost externat marțea trecută, starea generală a acestuia fiind stabilă. Biroul de presă al fostului suveran anunța, la acea dată, că tratamentul și procesul de recuperare în cazul acestuia vor fi de lungă durată.

Vezi şi: Principesa Margareta, cea mai influentă femeie din România

Regele Mihai I se afla internat într-o clinică din oraşul elveţian Lausanne. Marţi, într-un comunicat remis de Biroul de Presă al Majestăţii sale a fost făcut public faptul că Regele Mihai a fost externat.

Medicii au încuviințat ca Majestatea Sa Regele Mihai I să fie externat astăzi din clinica medicală de la Lausanne, după o internare de 17 zile. Regele a ajuns la reședința privată, unde va continua să fie sub observația echipei de medici de la clinică, alături de medicii de familie.

Starea generală a Regelui este stabilă. Având însă în vedere gravitatea diagnosticului, tratamentul și procesul de recuperare vor fi de lungă durată și vor necesita o atentă supraveghere. Pentru zilele următoare, Principesa Elena va continua să fie alături de Regele Mihai I și Regina Ana, părinții săi.

O echipă de angajați ai Casei Majestății Sale Regelui, detașați în Elveția, sunt alături de Majestățile Lor la reședința privată. Custodele Coroanei este în contact permanent cu Majestățile Lor și cu echipa de medici. Alteța Sa Regală își va continua angajamentele publice în țară, urmând să se întoarcă în Elveția curând, pentru a revedea pe Majestățile Lor„, se arată în comunicat.

Citeşte şi Încă un scandal la Casa Regală. Ce cere presupusul fiu al Regelui Mihai, după îmbolnăvirea acestuia VIDEO

Regele Mihai a suferit recent şi o intervenţie chirurgicală, fiind operat de carcinom epidermoid metastazant, şi a fost diagnosticat cu leucemie. Având în vedere acest diagnostic, Majestatea Sa regele Mihai l a cerut membrilor Consiliului de Coroană să dea sfatul lor custodelui Coroanei Regale Alteța Sa regală principesa Margareta.

Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a Majestăţii Sale, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicală sunt: „carcinom epidermoid metastazant” şi „leucemie cronică”. Atribuțiile Coroanei Regale au fost preluate de Alteța Sa regală principesa Margareta.