Condiţii mai dure pentru cei care vor să-şi cumpere arme. Care sunt noile prevederi ale legii

Legea privind regimul armelor şi muniţiilor a fost modificată urgent, astfel că românii pot obţine permis de port armă mai greu decât înainte. În plus, noile reguli îi limitează pe cei care au permis de port-armă să dețină chiar și de patru ori mai puține gloanţe.

15 ian. 2016, 09:07
Condiţii mai dure pentru cei care vor să-şi cumpere arme. Care sunt noile prevederi ale legii

Deţinătorii de pistoale cu bile vor avea dreptul să achiziţioneze şi să deţină maxim 25 de cartuşe, în loc de 100, cum era până acum, adică de patru ori mai puţin. Totodată, cei care deţin arme trebuie să se prezinte cel puţin o dată pe an în poligon şi să facă dovada că au tras cu arma. Există noi reguli şi pentru instructori, ei trebuind să facă dovada că sunt angajaţi la un poligon.

Citeşte şi Obama, despre măsurile împotriva armelor de foc: „Sunt de bun simţ. Nu vor elimina violenţa, dar o vor reduce”

Deţinătorii de arme letale şi neletale din România vor fi obligaţi să faca un test psihologic şi medical, la cererea poliţiştilor, oricând. Modificarile aduse legii armelor si muniţiilor nu sunt pe placul asociaţiilor de vânători, care cred că poliţiştii vor abuza de acest drept.

Incidentele în care au fost folosite şi arme au determinat autorităţile să facă legea mai severă. Posesorii de puşti sau pistoale trebuie să aibă un comportament impecabil, altfel, poate fi trimis imediat de un poliţist la psiholog. În acest timp i se suspendă şi dreptul de a avea armă. Cine refuza examinarea îşi pierde dreptul de a mai deţine arme, chiar şi cele neletale. Până acum, testul psihologic se cerea doar o singură dată, înainte de eliberarea permisului de port armă.