Corina Creţu, invitată de onoare la Palatul Cotroceni. Cu cine s-a întâlnit Comisarul European

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, a fost invitată de onoare la recepția oferită de Administrația Prezidențială cu ocazia Zilei Europei. La Palatul Cotroceni, Corina Crețu s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis, cu reprezentanți ai Guvernului și cu membri ai corpului diplomatic.

09 mai 2016, 13:32
Corina Creţu, invitată de onoare la Palatul Cotroceni. Cu cine s-a întâlnit Comisarul European

„România a ajuns în anii recenți în topul european de creștere economică și una din cele mai dinamice societăți. De altfel, PIB-ul pe cap de locuitor în termeni de paritate a puterii de cumpărare a crescut de la 26% din media EU-27 în 2000 la 54% din media EU-28 în 2013. Mai este mult de recuperat, dar drumul pe care mergem este unul bun!”, a susținut Corina Crețu în fața invitaților.

Totodată, comisarul a subliniat că România trebuie să își propună obiective îndrăznețe, dar realiste, pe termen mediu și lung, precum „îmbunătățirea semnificativă a absorbției fondurilor europene, demararea investițiilor necesare în infrastructură, crearea de locuri de muncă pentru românii de toate vârstele, mai multe șanse pentru tineri, mai multe oportunități pentru antreprenori, dezvoltarea instituțiilor naționale de cercetare și inovare, adoptarea monedei Euro”.

Oficialul european va mai participa în această seară și la recepția oferită de reprezentanța Comisiei Europene în România. La prima oră, Corina Crețu a descris sărbătoarea pe contul oficial de Facebook ca fiind „o zi plină de întâlniri cu buni prieteni și colaboratori”, aduși împreună de „atașamentul față de Europa și convingerea că România va avea un viitor prosper în Uniune”.

La 9 mai 1950, la cinci ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, ministrul francez de externe, Robert Schuman, propunea plasarea producției de cărbune și oțel sub controlul unei autorități comune, pentru a se controla în acest fel producția de armament și posibilitatea ca un viitor conflict militar să poată fi evitat, potrivit europa.eu. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.