Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de control la Institutul Fundeni. Operaţia unui pacient, amânată din cauza lipsei de sânge

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis să trimită Corpul de control la Institutul Clinic Fundeni în urma unor sesizări despre situația unui pacient internat în unitatea medicală a cărui operație a fost amânată de trei ori din cauza lipsei de sânge.

11 nov. 2016, 16:39
Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de control la Institutul Fundeni. Operaţia unui pacient, amânată din cauza lipsei de sânge

În urma sesizărilor primite la Ministerul Sănătăți privind situația unui pacient internat la Institutul Clinic Fundeni a cărui operație ar fi fost amânată de 3 ori din cauza lipsei de sânge, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis să trimită Corpul de control la unitatea medicală implicată pentru verificarea situației semnalate și luarea măsurilor necesare, dacă sunt constate nereguli„, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, în prezent, la Ministerul Sănătății se lucrează la actele normative de reorganizare a sistemului național de transfuzii.

Şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat pe pagina sa de Facebook, că a trimit Corpul de Control la Institutul Clinic Fundeni „pentru verificarea situaţiei semnalate şi luarea măsurilor necesare, dacă sunt constatate nereguli”.

Fara sa fac vreo apreciere legat de cazul de fata (inainte sa avem rezultatele controlului) sau asemanarea aparenta a acestuia cu zeci si sute de alte cazuri despre care aflam … as impartasi cu voi/dumneavoastra randurile de mai jos: „Daca toate aceste lucuri vor continua sa existe, oamenii nu-si vor dobandi seninatatea si nu vor munci pentru a scoate carul din noroi; neincrederea si discordia vor da in continuare regula vietii noastre. Nu se poate trece atat de usor peste sufletele noastre bolnave. Si pentru ele nimeni nu a gandit inca o reforma”. (1991, Gabriel Liiceau, „Apel catre lichele”)„, a scris Vald Voiculescu, pe Facebook. 

CITEŞTE ŞI: Situaţie alarmantă în sănătate. Aproape o treime din spitalele din România riscă să se prăbuşească la un cutremur