CRAIOVA – HERMANNSTADT 1-1. Surpriză în Liga 1

Universitatea Craiova a remizat acasă cu Hermannstadt, scor 1-1, în Liga I. Gazdele au egalat din penalti, oaspeţii au jucat în inferioritate numerică pe final

06 oct. 2018, 12:07
CRAIOVA – HERMANNSTADT 1-1. Surpriză în Liga 1

UPDATE: Formaţia Universitatea Craiova a remizat, sâmbătă, pe teren propriu, scor 1-1, cu echipa Hermannstadt, într-un meci din etapa a XI-a a Ligii I.

Gazdele au deschis scorul prin Blănaru, în minutul 7.

Pentru Universitatea Craiova a înscris Koljic, în minutul 45+2, dintr-un penalti acordat eronat pentru un fault al lui Tătar la Cicâldău.

În minutul 88, de la Hermannstadt a fost eliminat Dumitriu, după ce a primit al doilea cartonaş galben.


CRAIOVA – HERMANNSTADT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Universitatea Craiova va primi, sâmbătă, ora 18.00, vizita celor de la Hermannstadt, în etapa a 11-a a Ligii 1. Partida va fi LIVE la Telekom Sport 1, Look TV, Digi sport 1.

ECHIPELE PROBABILE

U Craiova: Pigliacelli – Martic, Donkor, Kelic, Briceag – Mateiu, Cicâldău, Bancu – N. Rocha, Koljic, Mitriţă.

Hermannstadt: Căbuz – Company, Mijuskovic, I. Stoica, Tătar – Dâlbea, Antonov – P. Petrescu, Halkiadakis, N’Kololo – Blănaru.

Arbitri: Iulian Călin – Alexandru Cerei şi Gabriel Stroe.

Universitatea Craiova merge bine. Echipa pregătită de Devis Mangia a trei meciuri consecutive fără înfrângere. Etapa precedentă a terminat la egalitate, scor 1-1, cu campioana en titre, CFR Cluj.

De partea cealaltă, FC Hermannstadt a pierdut ultimele meciuri din Liga 1 şi ocupă penultimul loc în clasament, cu şapte puncte.

U Craiova vrea să ajungă cât mai repede pe podium şi nu îşi mai permite paşi greşiţi. Meciul cu Hermannstadt vine la fix pentru olteni înainte de pauza competiţională. Trupa din Bănie întâlneşte un adversar în derivă: ardelenii sunt penultimii în clasament şi vin după cinci eşecuri la rând.

„Dacă noi nu suntem sută la sută şi agresivi pe teren poate să ne facă probleme. Noi trebuie să câştigăm, jucăm acasă şi avem mare nevoie de puncte”, a spus Alexandru Mateiu.

„Problema e de atitudine, nu că e greu sau nu. Dacă avem atitudine bună în gazon, pentru mine este OK”, a declarat şi antrenorul oltenilor, Devis Mangia.

Craiova şi Hermannstadt s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în finala Cupei României de anul trecut, câştigată de olteni cu 2-0.

CRAIOVA – HERMANNSTADT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING: Teodor Birț, președintele FC Hermannstadt, a declarat că speră ca jucătorii sibieni să pună capăt seriei de rezultate negative și să obțină cel puțin un punct pe ”Ion Oblemenco”.

  • ”Traversăm o perioadă dificilă, având în vedere că am pierdut ultimele 5 meciuri de campionat. Așa cum am mai spus, este vorba despre o criză de rezultate, nu o criză în jocul nostru. Cu FCSB, în ultima etapă, am condus cu 1-0, am avut încă un gol, anulat însă pentru un ofsaid, iar cu 5 minute înainte de pauză am fost egalați în urma unui șut deviat. Apoi, în repriza secundă, experiența și-a spus cuvântul, iar FCSB a mai marcat de două ori. Noi ne-am creat alte câteva situații de a mai înscrie, însă le-am irosit rând pe rând. Îmi doresc ca jucătorii noștri să învețe din greșeli și să facă tot posibilul pentru a nu le mai repeta. Reîntâlnim echipa din Craiova, cea care ne-a învins cu 2-0 în finala Cupei României. Băieții care au jucat în acea finală vor să își ia revanșa. De fapt, cu toții ne gândim la un rezultat pozitiv. Sperăm să fim inspirați în momentul în care alcătuim echipa care va intra pe teren, iar la final să obținem punct sau puncte”, a declarat Birț, conform unui comunicat de presă al clubului sibian.

Pentru meciul cu CSU Craiova, antrenorul Alexandru Pelici nu poate conta pe Ilja Antonov, care este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, iar Andrei Hergheligiu, Biel Company și Luis Ali sunt accidentați.
Înaintea acestui meci, FC Hermannstadt ocupă locul 13 în clasamentul Ligii 1, cu 7 puncte, în vreme ce CSU Craiova este pe 7, cu 15 puncte.

CRAIOVA – HERMANNSTADT LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. Becali: „Ne batem doar cu Craiova”

FCSB a ratat trei sezoane la rând titlul de campioană, deși mereu a plecat cu prima șansp și s-a spus că nu are rival, astfel că în acest campionat Gigi Becali nu mai acceptă încă un eșec. Tocmai de aceea a pus presiune pe Nicolae Dică (38 de ani), pe care-l va evolua după ce se va fi terminat turul sezonului regulat, adică după etapa a 13-a. Latifundiarul a acceptat eliminarea din Europa League, dar nu mai vrea să facă niciun fel de concesii, când vine vorba de campionat. Tocmai de aceea e foarte fericit că Dan Petrescu (50 de ani) a plecat de la CFR Cluj!

Mai mult, Becali vrea ca FCSB să evolueze și pentru public, să dezvolte un fotbal elaborat, dar să ajungă și la un nivel menit a-i permite de a se lupta pentru calificarea în grupele UEFA Champions League. Omul de afaceri este bucuros că nici adversarii nu mai sunt la fel de tari, precum în sezonul trecut, și face referire direct la CFR Cluj, echipă pe care roș-albaștrii n-au mai reușit s-o învingă în cele mai recente cinci întâlniri.

Lui Becali îi vine să danseze de bucurie pentru că Dan Petrescu a ales drumul Chinei în loc să continue în Gruia. ”Din echipa aia, numai el (n.r. – dan Petrescu) putea să facă ce a făcut. De aceea spun că anul aceste ne vom bate în primul rând cu cei de la Craiova. Mai apoi vine CFR, asta este ordinea echipelor pentru titlu”, a spus Becali, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT, găzduită miercuri de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1.