Cum explică Ponta atacul lui Băsescu la Gabriela Firea

Premierul Victor Ponta a declarat joi, la Antena 3, că preşedintele Traian Băsescu nu a plănuit să o atace pe Gabriela Firea într-o emisiune TV, ci doar nu şi-a mai putut stăpâni iritarea şi nervozitatea, din cauză că se apropie de finalul mandatului.

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 20:26
Cum explică Ponta atacul lui Băsescu la Gabriela Firea

„Preşedintele are un adversar (…) care este timpul. Timpul inevitabil duce spre luna noiembrie când România va avea un alt preşedinte şi, sunt convins, un preşedinte mai bun. (…) Aceasta este explicaţia generală pentru nişte lucruri pe care domnul Băsescu, fiind totuşi un politician cu mare experienţă, nu le făcea Eu n-am văzut duminică seară acea emisiune cu acele ameninţări la adresa doamnei Firea, am văzut-o luni şi eu sunt convins că nu a fost nimic plănuit, ci pur şi simplu nu-şi poate stăpâni iritarea şi nervozitatea”, a afirmat prim-ministrul.

În plus, şeful Guvernului a adăugat că formarea Comisiei Nana a fost ‘din punct de vedere politic o lovitură (pentru Traian Băsescu – n.r.), din care nu-şi va mai reveni’

Victor Ponta a mai adăugat că săptămâna aceasta a fost o tensiune comparabilă cu cea din timpul referendumului pentru suspendarea preşedintelui din vara anului 2012 şi s-a pronunţat pentru evitarea unor asemenea situaţii.

„Acest gen de confruntare – de la referendum nu a mai fost o tensiune atât de mare – totuşi nu trebuie să continue, trebuie să încercăm să evităm asemenea situaţii şi după noiembrie să fim capabili să facem o societate politică în care niciodată nu o să se mai întâmple ca un preşedinte să ameninţe la televizor, ca lucrurile să ajungă la nivelul de plângeri penale, de comisii de anchetă”, a spus Ponta.