CURS BNR: Euro s-a apropiat de pragul de 4,50 lei

Curs BNR 5 ianuarie 2015: Leul s-a depreciat în raport cu principalele valute. Este cea mai slabă cotaţie din ultimele zece luni. 
Alina Costache
05 ian. 2015, 11:06
CURS BNR: Euro s-a apropiat de pragul de 4,50 lei

Curs BNR 5 ianuarie 2014: Banca Naţională a României (BNR) a afişat astăzi un curs de referinţă de 4,4973 lei/euro şi 3,7742 lei/dolar.

Euro a coborât luni la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape nouă ani faţă de dolar, pe fondul speculaţiilor potrivit cărora Banca Centrală Europeană (BCE) va începe în curând achiziţia de obligaţiuni guvernamentale, relatează Bloomberg.

Euro s-a depreciat cu 0,5%, la 1,1945 de dolari, la 6:58 în Londra, după ce a coborât la 1,1864 dolari pe unitate, marcând cel mai jos nivel din martie 2006 până în prezent.

„Motivele pentru a vinde euro au fost destul de clare în acest sfârşit de săptămână: Draghi este cu un pas mai aproape de adoptarea măsurilor de relaxare cantitativă, iar situaţia politică din Grecia este din ce în ce mai îngrijorătoare”, a afirmat Sean Callow, analist la Westpac Banking, potivit Mediafax.

Moneda europeană a scăzut cu până la 1,2% luni, după ce preşedintele BCE, Mario Draghi, a afirmat săptămâna trecută că achiziţiile de obligaţiuni guvernamentale se află printre intrumentele care ar putea fi utilizate de instituţie pentru a-şi îndeplini mandatul de menţinere a stabilităţii preţurilor.

Banca Naţională României a anunţat pentru ultima zi a anului 2014 un curs de 4.4821  pentru 1 euro, față de ziua anterioară, când 1 euro a fost cotat la valoarea de 4,4834 lei. Pe de altă parte, cursul de referinţă stabilit pentru 1 dolar este de 3.6868 lei, față de  3,6885 lei/dolar în ședința anterioară.

Curs BNR 5 ianuarie 2015 –  În ultimele 12 luni cursul leu-euro a cunoscut o depreciere de la o medie de circa 4,53 lei în septembrie 2012 la 4,46 lei în septembrie 2013, adică de 0,07 lei (7 bani). Faţă de nivelul anului 2005, cursul leu- euro este cu circa 23% mai mare, în timp ce dolarul a crescut în aceeaşi perioadă cu 13%, până la un curs mediu de 3,3 lei.

Curs BNR 5 ianuarie 2015 – În septembrie 2013, cursul leu/euro a atins un maxim de 4,48 lei (12 septembrie) şi un minim de 4,42 (2 septembrie), iar cursul s-a întors spre sfârşitul lunii spre 4,45 de lei, în condiţiile în care intrările de valută au fost substanţiale ca urmare a împrumuturilor pe care le-a făcut statul român pe pieţele internaţionale.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Alex, tânărul care reinventează piața brânzei în România. Produce un tip căutat peste hotare, în ferma sa de vaci Bălțată Românească
Capital.ro
Interzis pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin! Legea este categorică
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Părinții trebuie să știe! Ce s-ar putea întâmpla cu alocațiile copiilor
Adevarul
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Prânzul, tot mai scump pentru angajații români. Câți bani cheltuiesc lunar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Și-a trimis sora geamănă la muncă, în locul ei, dar a făcut o greșeală! Cum a prins-o șeful
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
Se dau 750 DE LEI, timp de trei ani. Banii au început deja să intre în CONTUL BANCAR
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'