Dan Suciu: Săptămâna viitoare urmează o nouă etapă de schimbare a prefecţilor

Nouă prefecţi au fost schimbaţi în urma hotărârilor adoptate joi în şedinţa de Guvern, însă acestea reprezintă doar o primă etapă a unui proces care va continua, probabil, săptămâna viitoare, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

18 feb. 2016, 15:54
Dan Suciu: Săptămâna viitoare urmează o nouă etapă de schimbare a prefecţilor

„Aceste schimbări de prefecţi sunt doar o primă etapă, va mai urma o etapă, probabil săptămâna viitoare. Suntem în proces de evaluare a candidaţilor pentru postul de prefect, pe baza CV-urilor şi a competenţelor pe care persoanele îndreptăţite le pot avea. Guvernul evaluează performanţele acestora, dar ţine cont şi de faptul dacă au calificarea necesară, au condus unităţi administrative sau au acest grad de inspector guvernamental”, a spus purtătorul de cuvânt la finalul şedinţei de guvern.

Citeşte şi:  Guvernul taie în carne vie. Mai mulţi prefecţi şi subprefecţi vor fi înlocuiţi

Dan Suciu a menţionat că evaluarea prefecţilor şi subprefecţilor s-a încheiat în urmă cu aproximativ o săptămână, dar şi că schimbarea prefectului de Argeş nu a avut legătură cu cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internaţi la „Marie Curie”, având în vedere că evaluarea acestuia era deja realizată la momentul respectiv.

„Aceste numiri vin ca urmare a unei evaluări pe care Ministerul de Interne a făcut-o, ţinând cont de activitatea prefecţilor care au fost schimbaţi sau dorinţa de a se implica în politică. (…) Iniţial, Guvernul ar fi dorit să organizeze concursuri pentru numirea în această funcţie, concursuri în condiţiile legii, dar e o procedură care durează foarte mult timp. (…) A trebuit să avem aceste numiri tot cu caracter temporar”, a spus Dan Suciu.