De ce mănânci mai mult când consumi alcool în exces

Consumatorii “consecvenţi” de băuturi alcoolice nu prea au pătrăţele pe abdomeni şi nu-i de mirare. Însă nu sunt de vină doar băuturile alcoolice bogate în calorii goale, ci şi stilul alimentar care este afectat tocmai de consumul ridicat de alcool.

27 ian. 2016, 06:45
De ce mănânci mai mult când consumi alcool în exces

Un grup de cercetatori spanioli a evaluat obiceiurile in materie de consum de alcool si stil alimentar a peste 12.000 de persoane. Principala concluzie: persoanele care consuma alcool in mod iresponsabil sunt mai predispuse la a avea si stiluri alimentare nesanatoase, haotice.

Mai exact, obiceiurile proaste precum a nu manca fructe si legume, a sari peste micul dejun si a opta mai des pentru produse de tip junk si fast food sunt mai frecvente in randul celor care depasesc masura cu bauturile alcoolice, spre deosebire de cei care isi limiteaza consumul de alcool in limita de bun-simt „Beau, dar ma opresc cand simt ca ma ametesc”.

De altfel, observatiile stiintifice au aratat ca alcoolul determina cumva omul sa manance mai mult si sa faca alegeri alimentare proaste. Spre exemplu, un studiu efectuat in Marea Britanie a implicat doua grupuri de voluntari: unii au consumat 350 de militri de bauturi non-alcoolice, iar altii au consumat 350 de militri de bauturi cu continut de alcool relativ scazut.

Citeşte continuarea pe Lyla.ro