DECIZIE SENAT. Românii cu CREDITE în monede străine le pot converti în lei FĂRĂ COMISIOANE

Românii cu credite în monede străine vor putea converti sumele în lei fără comisioane sau garanții suplimentare. Senatul a doptat, în acest sens, un proiect de lege, propunerae urmând să meargă spre dezbatere şi la Camera Deputaţilor.

RomaniaTV.net
18 iun. 2014, 11:44
DECIZIE SENAT. Românii cu CREDITE în monede străine le pot converti în lei FĂRĂ COMISIOANE

Senatul a adoptat, miercuri, un proiect legislativ privind conversia creditelor din monede străine în lei, fără comisioane sau garanţii şi costuri suplimentare.

Deputatul PSD Ana Birchall, iniţiatoarea propunerii legislative, a susţinut adoptarea proiectului în plenul Senatului României.

Senatul României a adoptat propunerea mea legislativă privind dreptul consumatorilor de a solicita conversia creditelor din monede străine în moneda naţională, fără garanţii suplimentare sau alte comisioane. Este o victorie. Consumatorii de credite din România care au contractat credite în monede străine, spre exemplu în franci elveţieni, au trecut printr-un adevărat coşmar din cauza fluctuaţiilor cursului de schimb valutar. Ratele au crescut exponenţial, astfel încât foarte mulţi români au ajuns chiar în imposibilitate de plată, fiind astfel supuşi riscului executărilor silite‘, a declarat deputatul PSD Ana Birchall, iniţiatoarea proiectului, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, Agerpres

Citiţi aici PROIECTUL DE LEGE

Propunerea legislativă va fi înaintată la Camera Deputaţilor.