DENUNŢ PENAL împotriva directoarei şi medicilor de la Centrul de transfuzii Slobozia

Organizatia Romani CRISS a depus un denunt penal impotriva cadrelor medicale din Centrul de transfuzie sanguina din Slobozia.

26 iul. 2014, 08:24
DENUNŢ PENAL împotriva directoarei şi medicilor de la Centrul de transfuzii Slobozia

Potrivit unui comunicat de presa al organizatiei Romani CRISS, denuntul penal a fost depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Slobozia, impotriva Cristianei Maria Stoian, fosta directoare a Centrului de transfuzie sanguina Slobozia, precum si a altor cadre medicale, solicitand sanctionarea acestora „pentru modul absolut revoltator si profund inuman in care s-au comportat fata de pacienti”.

Cadrele medicale implicate au procedat la ingradirea dreptului mai multor pacienti, atat romi cat si romani, de a beneficia de transfuzie sanguina, necesara pentru tratarea unor diferite afectiuni, incalcand prevederile legii penale. Presa a relatat faptul ca mai multe cadre medicale din Centrul de transfuzii Slobozia comercializau unitati de sange, menit transfuziilor.

Ulterior, in data de 25 iulie 2014, mass-media a publicat stenograme redand conversatia dintre Cristiana Maria Stoian si asistente medicale, din care reiese ca refuzul acordarii sangelui necesar transfuziei a fost motivat de apartenenta etnica a victimei, in cel putin unul dintre cazuri„, se arata in comunicat.

CITEŞTE ŞI: Stenograme CUTREMURĂTOARE în dosarul traficului de sânge: „Sunt de culoare… Nu-i trebuie sânge!”

Romani CRISS a denuntat atat infaptuirea infractiunii de omor, precum si a infractiunii de abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi. Totodata, prin denuntul inaintat, Romani CRISS a subliniat necesitatea investigarii motivatiei rasiste, atragand atentia asupra faptului ca, in mai multe cazuri, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a sanctionat state contractante pentru ca au omis sa investigheze motivatia rasiala a unor atacuri.

Prin denunt, s-a solicitat investigarea efectiva si impartiala, trimiterea in judecata a Cristianei Maria Stoian, in vederea tragerii sale la raspundere penala, precum si investigarea sub aspectul identificarii faptuitorilor si dispunerea trimiterii in judecata a celorlalte cadre medicale care au savarsit aceeasi fapta ca si Cristiana Maria Stoian„, informeaza comunicatul.