Deputat PDL: Băsescu are obligaţia să-l descopere pe OFIŢERUL ACOPERIT dintre candidaţii la prezidenţiale

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat miercuri că preşedintele Traian Băsescu 'are obligaţia' să-l descopere pe ofiţerul acoperit dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale. El a susţinut că preşedintele PNL, candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, 'nu are nicio legătură' cu ceea ce spune şeful statului.

10 sept. 2014, 10:46
Deputat PDL: Băsescu are obligaţia să-l descopere pe OFIŢERUL ACOPERIT dintre candidaţii la prezidenţiale

‘Domnul preşedinte Traian Băsescu are obligaţia să-l descopere pe cel care este acoperit. Noi spunem cu toată convingerea că domnul Klaus Iohannis nu are nicio legătură cu ceea ce spune preşedintele. Dacă domnia sa are informaţii că altcineva ar îndeplini această ‘calitate’, atunci să spună, dar eu ştiam că sunt vreo cinci. La care s-a referit domnul preşedinte?’, a spus deputatul PDL, Tinel Gheorghe, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că înainte de a-şi depune candidaturile cei care candidează la Preşedinţie ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns.

‘Candidaţii au timp înainte de a-şi depune candidaturile să spună public, să-şi completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofiţeri acoperiţi sau nu’, a spus şeful statului la B1 Tv.

Băsescu a precizat că, în cazul în care candidaţii nu vor preciza acest lucru, o va face el.

‘Am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să-şi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, descoperiţi, dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României nu poţi să nu informezi, nu spune nimeni să o facă Serviciul că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă şi voi fi în măsură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton’, a afirmat şeful statului.