Detalii de ultimă oră despre moartea fulgerătoare a liderului consilierilor judeţeni PNL Iaşi, Daniel Minciună

Liderul consilierilor judeţeni PNL a încetat din viaţă. Daniel Minciună-Bejan a murit fulgerător, la doar 42 de ani, în urma unui atac de cord. În urma unui apel telefo­nic la 112, la Aeroportul Iaşi a ajuns un echipaj medical de tip C2 cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, solicitarea iniţială fiind pentru un băr­bat căruia i s-a făcut rău brusc la Terminalul 2 Plecări al Aeroportului Iaşi.

16 feb. 2017, 06:43
Detalii de ultimă oră despre moartea fulgerătoare a liderului consilierilor judeţeni PNL Iaşi, Daniel Minciună

„La locul accidentului s-a prezentat un echipaj, care a găsit un bărbat în comă profundă. A fost intubat şi ventilat mecanic. După zece minute a făcut stop cardio-respirator. Medicul a iniţiat manevrele de resuscitare. În acest timp, şoferul a pornit maşina spre Institutul de Boli Cardiovasculare (IBCV)“, a precizat Nicolai Pralea, asistent medical principal şi purtător de cuvânt al SAJ Iaşi.

Acesta a mai adăugat că în momentul în care medicul echipajului şi-a dat seama de gravitatea patologiei cardiace a pacientului pe care îl resuscitau, s-a luat legătura cu medicii de la IBCV pentru ca aceştia să fie pregătiţi pentru a continua ma­nevrele de resuscitare sau eventuale investigaţii de specialitate.

Prof. Grigore Tinică arată care ar fi posibile cauze ale decesului

„La noi a fost adus în stop cardiac în curs de resuscitare, medicii echipajului l-au resuscitat în timpul transportului, au continuat şi la noi cu medicii noştri, în timpul regulamentar în astfel de situaţii care este de 30 de minute, însă a fost declarat decesul. Cauza exactă a morţii va fi stabilită la necropsie“, a precizat prof. dr. Gri­gore Tinică, managerul IBCV.

De asemenea, managerul IBCV a mai menţionat că Daniel Minciună nu se afla în evidenţele unităţii medicale cu probleme cardiace, fiind vorba despre o moarte subită, bărbatul căzând ca secerat.

„Era un bărbat tânăr, sănătos, din ce au raportat medicii acesta nu acuzase dureri cu câteva zile înainte. Sunt mai multe variante, fie a fost vorba despre o ocluzie de arteră coronariană cu infarct şi cu ruptură cardiacă, fie o disecţie de aortă cu ruptură cardiacă, fie o embolie pulmonară. Noi eram pregătiţi să intrăm în sala de operaţii“, a completat prof. univ. dr. Grigore Tinică.

Primarul din Plugari: „Fiţi convinşi că o parte din vină o aveţi şi voi, cei care l-aţi supărat“

Prima reacţie a apropiaţilor lui Minciună a fost de şoc şi stupoare, vestea fiind prea neaşteptată pentru a fi credibilă. Pe măsură ce timpul trecea, iar ultimele speranţe se stingeau, colegii de partid şi prietenii au început să posteze pe Facebook mesaje de condoleanţe şi să-şi schimbe fotografia din profil într-un pătrat negru.

Dimpotrivă, alţii au făcut referire la evenimentele recente din sânul filialei ieşene a PNL, apreciind că moartea lui Minciună ar fi putut fi cauzată de acestea.

„L-aţi făcut pe la spate pe Daniel Minciună nu o dată, dar azi vă puneţi poze negre şi vă arătaţi regretul că l-am pierdut! Nu-i momentul să spun toate astea, însă urăsc ipocrizia celor care de-abia când nu mai e printre noi un suflet onest, bun şi un profesionist, se arată că l-au preţuit. Sunteţi nişte mizerii, nu oameni, şi fiţi convinşi că o parte din vină o aveţi şi voi, cei care l-aţi supărat şi l-aţi făcut să se consume în interior, aşa cum obişnuia el. Nu îmi găsesc cuvintele. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi l-a dat ca prieten“, a comentat primarul co­munei Plugari, Paul Mursa, scrie ziaruldeiasi.

Păşcănean la origine şi absolvent al Universităţii Tehnice, Daniel Minciună a lucrat până acum cinci ani exclusiv în mediul privat. Era căsătorit şi avea un băieţel de cinci ani, Nicolas.

Membru al PNL din 2009, Daniel Minciună a fost desemnat în 2012 drept consilier personal al fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei. Numit ca director interimar al Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor, Minciună a participat la concursul organizat pentru condu­cerea acesteia, pe care l-a câştigat. A ocupat funcţia de director al DJADP până în aprilie 2016, când şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un fotoliu de consilier judeţean. Aceasta avea să fie prima şi singura funcţie politică ocupată.

În iunie 2016, a fost aproape de a fi ales preşedinte al CJ. S-a înscris şi în cursa pentru candidaturile la fotoliile de deputat, beneficiind de sprijinul primarilor liberali din judeţ. Deşi aflat iniţial pe o poziţie eligibilă, conducerea centrală a partidului a rearanjat lista, Minciună ne­mairegăsindu-se printre candidaţii cu şanse la Camera Deputaţilor. Liderul consilierilor judeţeni PNL îşi anunţase intenţia de a candida la şefia filialei judeţene a partidului la viitoarele alegeri interne.