Dieta de 2 zile din 7: Cum şi cât de mult ne ajută să slăbim

Poţi slăbi un kilogram pe săptămână dacă ţii doar două zile cură de slăbire. Aceasta este dieta de două zile din şapte.

RomaniaTV.net
17 mart. 2014, 09:50
Dieta de 2 zile din 7: Cum şi cât de mult ne ajută să slăbim

A tine cura de slabire o perioada mai scurta de timp, nu mai lunga, pare sa ofere rezultate mai bune in materie de slabit decat regimurile alimentare pentru pierderea de kilogranme sustinute pe termen lung.

Oamenii de stiinta si nutritionisti din SUA si din Marea Britanica au constatat ca a tine o dieta stricta doua zile pe saptamana te poate ajuta sa slabesti un kilogram in sapte zile, fara sa te ingrasi la loc, mult mai eficient decat regimurile alimentare concepute pe mai multe saptamani. Acesta este dieta de doua zile din sapte, care presupune un aport redus de carbohidrati in cele 48 de ore de regim.

Acest trend in materie de metode de slabit nu este unul tocmai nou, dieta de 2 zile din 7 fiind documentata de oamenii de stiinta britanici de mai multi ani incoace. Nutritionistii si medicii au constatat ca este eficienta in slabit si chiar scade riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip II, precum si cel al aparitiei cancerului mamar.

Obezitatea si cancerul de san merg mana in mana, pentru ca hormonii si substantele secretate de un corp cu exces de kilograme, precum insulina oscilanta si leptina, reprezinta o adevarata „hrana” pentru tumori. Oamenii de stiinta au descoperit ca o dieta hipocalorica, ce implica un aport redus de carbohidrati, sustinuta doua zile pe saptamana reduce nivelul de leptina din corp si regleaza productia de insulina. Mai mult, cercetatorii au descoperit ca dieta 2 zile din 7 reduce si nivelul de proteine cu proprietati inflamatorii, la randul lor asociate cu un risc crescut de aparitie a cancerului.

Exista totusi un mare dezavantaj: dieta de 2 zile din 7 presupune sa oferi organismului doar 650 de calorii pe zi, iar acest lucru implica un efort de vointa substantial pentru orice om.

Citeste continuarea pe lyla.ro.