Dietă: Fructe de mare pentru o siluetă VIP

La început de vară, îți propunem să aduci marea și savoarea ei mai aproape de tine și să te bucuri de tot ce are ea mai bun de oferit. Noi te ajutăm să decoperi ce bunătăți se ascund în apele ei albastre și cât de benefice sunt acestea pentru starea ta de bine.

20 mai 2016, 10:55
Dietă: Fructe de mare pentru o siluetă VIP

Stridii

Încearcă să te împrietenești cu aceste moluște, pentru că sunt unele dintre cele mai nutritive alimente cunoscute. Proteine, acizi grași esențiali, vitamine, minerale, tu spune de ce ai nevoie și stridia îți oferă. Dintre minerale, trebuie să ne oprim asupra zincului, pe care îl găsești în cea mai mare cantitate în aceste fructe de mare (100 g de stridii acoperă mai mult de 150% din necesarul zilnic al unei persoane).

Ce mai conține?
Vitaminele B5, B12, D

Magneziu, fosfor, fier, iod și sare

Cum te ajută?

Consumul de stridii ajută în cazurile de insomnie, oboseală și nervozitate, protejează inima și sistemul imunitar, iar cantitatea foarte mică de calorii conținute (70 kcal la 100 g) face din aceste alimente unele recomandate pentru curele de slăbire. Cât despre proprietățile afrodiziace ale stridiilor, acestea s-ar putea datora conținutului mare de zinc, un mineral care sporește libidoul și producția de testosteron la bărbați.

Cine este fan? Rihanna

Citește pe okmagazine.ro dieta completă!