Doliu în fotbalul românesc. A murit un fost preşedinte de club, tatăl unui regretat fotbalist

Gheorghe Jelea, fostul preşedinte al Gloriei Focşani, în perioada anilor '80, preşedintele Consiliului de Administraţie al Unirii Focşani şi fost director la ITSAIA Focşani, a încetat din viaţă luni, la vârsta de 73 de ani.

04 ian. 2016, 16:29
Doliu în fotbalul românesc. A murit un fost preşedinte de club, tatăl unui regretat fotbalist

Gheorghe Jelea a fost tatăl regretatului fotbalist Florin Jelea, care a murit pe 8 mai 1991, la vârsta de 19 ani, în urma unui accident rutier produs în apropiere de municipiul Buzău. Florin Jelea era considerat un mare talent în fotbal, jucător la Dinamo București, unde fusese adus în 1988 de Mircea Lucescu.

În fiecare an, Gheorghe Jelea organiza un memorial de fotbal, la care erau invitate echipe formate din prieteni şi cunoscuţi de-ai lui Florin. Mai mult, Gheorghe Jelea a fost cel care a construit pe cheltuiala sa stadionulo din comuna Vulturu.

Gheorghe Jelea, fostul director al Întreprinderii de Transport Specializat pentru Agricultură și Industrie Alimentară (ITSAIA) înainte de anul 1990, a murit la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani, în urma unei afecțiuni cardiace. Gheorghe Jelea avea 73 de ani și a fost unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri în anii ’90 și un sprijinitor al fotbalului.