Dorin Cioabă vrea să se întâlnească cu Angela Merkel. Acesta a promis că învaţă germana VIDEO

Dorin Cioabă se pregăteşte să se întâlnească cu Angela Merkel. Cioabă a fost la Berlin, unde reprezentanţii romilor de acolo i-au promis că îi vor aranja o întrevedere cu Angela Merkel, informează România TV. Acum, Dorin Cioabă mai are de trecut un hop: să înveţe limba germană ca să o impresioneze pe doamna cancelar.

23 mai 2014, 15:29
Dorin Cioabă vrea să se întâlnească cu Angela Merkel. Acesta a promis că învaţă germana VIDEO

Mi-au promis că vor face lobby să pot să ajung să fiu primit de doamna cancelar al Germaniei, Angela Merkel. Până atunci o să învăţ şi germană„, a spus Dorin Cioabă.

În timpul vizitei la Berlin, Dorin Cioabă s-a distrat pe cinste. A vizitat zidul Berlinului şi şi-a făcut poze.

Mi-am cumpărat o bucată din Zidul Berlinului, cu certificat. Mi-a plăcut că am făcut nişte poze la graniţa dintre Germania DDR şi aşa, în care m-am pozat cu soldaţi americani„, a mai spus Cioabă.

Citeşte şi Angela Merkel a slăbit vreo ZECE KILOGRAME

Dorin Cioabă are de ce să fie mândru după excursia la Berlin. Guvernul Germaniei va da 80 de milioane de euro pentru ţiganii care au fost victime ale Holocaustului. Cioabă susţine că totul a fost posibil după ce el a reuşit să aplaneze tensiunile dintre organizaţiile internaţionale ale romilor, responsabile cu distribuirea banilor.

Comunitatea de romi nu a putut să fie reprezentată din cauză că au existat tot timpul neînţelegeri între cele trei organizaţii. Am avut o intervenţie care putem spune că a fost salvatoare. Am propus ca cele trei organizaţii să conducă această comisie prin rotaţie„, a spus Dorin Cioabă.

Banii vor putea fi accesaţi numai de organizaţii, în baza unor proiecte sociale.

Citeşte şi A murit cel mai bătrân supravieţuitor român al Holocaustului VIDEO