Dragnea îi reproşează lui Iohannis că nu a numit ambasador în Israel: E o inacţiune extrem de jignitoare la adresa statului israelian

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, joi seară la Antena 3, că faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a numit de doi ani de zile ambasador român în Israel este „o inacţiune jignitoare” la adresa statului israelian.

RomaniaTV.net
27 dec. 2018, 21:42
Dragnea îi reproşează lui Iohannis că nu a numit ambasador în Israel: E o inacţiune extrem de jignitoare la adresa statului israelian

„Eu am o relaţie foarte bună cu premierul israelian. Nu este bazată pe chestiune conomice, amândoi avem convingerea că colaborarea dintre România şi Israel poate să fie mult mai bună şi mult mai eficient. Şi acum, prietenie, neprietenie, se fac doi ani de când România nu are ambasador în Israel. Acum se trimite a treia propunere. E o inacţiune extrem de jignitoare la adresa statului israelian. Nu ştiu dacă ne dă voie DNA sau nu, dar ne consultăm, Tăriceanu, doamne premier, dl Meleşcanu. Mai trimite o solicitare la Cotroceni. Domnule, mai ştii ceva? Niciuna. Niciun porumbel, nimic. Nici la Bruxelles nu avem ambasador. În Canada şi mai sunt. Sunt o grămadă de ţări în care nu avem ambasadori”, a afirmat Liviu Dragnea, joi seară la Antena 3.

Întrebat dacă a discutat cineva cu preşedintele Iohannis situaţia ambasadei României în Israel, Dragnea a răspuns: „Nu ştiu. Cred că i-o fi spus doamna premier. Cred că i-a spus şi Grideanu, că doamna din Israel a venit în Guvern”.

Liderul PSD a adăugat că „suntem praf la politica externă din cauza lui Klaus Iohannis„ şi că „în rest avem foarte mulţi specialişti, bine pregătiţi”.