Dramă pentru o familie din Sibiu. A născut un copil sănătos, însă după 13 zile a murit. DSP face anchetă

O familie de tineri din judeţul Sibiu trece prin momente cumplite. Băieţelul născut sănătos a decedat după numai 13 zile de viaţă. În certificatul de deces scrie că ar fi murit de septicemie, însă rezultatele necropsiei arată că bebelusul avea meningită. Conducerea Spitalului Județean Sibiu se apără şi spune că la externarea din maternitate micuțul era perfect sănătos. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu au demarat o anchetă în privința morţii bebeluşului. 

RomaniaTV.net
08 feb. 2018, 10:30
Dramă pentru o familie din Sibiu. A născut un copil sănătos, însă după 13 zile a murit. DSP face anchetă

„Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu s-a autosesizat în cazul bebelușului care a decedat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu și a demarat o anchetă în acest sens, în ziua în care a fost raportat statistic și decesul acestuia”, au precizat reprezentanţii DSP Sibiu, citaţi de Turnul Sfatului.

Părinții unui bebeluș și-au dus copilul de urgență la Spitalul de Pediatrie din Sibiu la două zile de la externarea din maternitate. Copilul avea febră foarte mare. Medicii susţin că analizele au arătat că era vorba de o infecție. O tulpină de E.coli ce se găseşte mai ales în spital.

După o săptămână de la internarea micuțului la pediatrie, acesta a murit. Nu împlinise nici măcar două săptămâni de viață. Cauza morții trecută în certificatul de deces a fost septicemia. Necropsia a arătat însă că medicii nu au putut observa la timp că micuțul avea meningită. Medicii au pus îmbolnăvirea pe seama unei bacterii luate din spital.

Soţii Lichtenstein sunt devastați.

„Am avut un vis care s-a spulberat în câteva zile. Am luptat mult pentru visul ăsta. A făcut temperatură, nu mai voia să mai mănânce. Când am ajuns la spital nu mai avea febră, dar simptomele erau la fel. Nu era in apele lui”, a spus pentru Digi 24, Adolf Lichtenstein, tatăl copilului.

Cei de la Spitalul Județean Sibiu susțin că acesta a fost sănătos și că nu se pune problema ca el să fi plecat bolnav din maternitate.

”Copilul a fost externat sănătos din maternitate fără semne clinice sau investigații paraclinice sugestive de infecție și alte afecțiuni. Diagnosticul de infecție a tractului urinar nu se poate susține pe baza uroculturilor și a sumarului de urină efectuate la Spitalul de Pediatrie. Sumarul de urină este fără leucocite și nu există infecție urinară fără leucociturie”, a declarat pentru Ora de Sibiu, Decebal Todăriță, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Sibiu.