APEL DISPERAT. Baschetbaliştii de la Energia Tg. Jiu cer bani pentru A SUPRAVIEŢUI

Sportivi din liga naţională, batjocoriţi de guvernul tehnocrat. Baschetbaliştii de la Energia Târgu Jiu, singura echipă din România care a ajuns pe podium la EuroChallenge, sunt disperaţi.

29 feb. 2016, 07:07
APEL DISPERAT. Baschetbaliştii de la Energia Tg. Jiu cer bani pentru A SUPRAVIEŢUI

După ce ministrul Energiei le-a tăiat finanţarea, baschetbaliştii au ajuns să ceară sponsorizări petru a supraviețui. Nu au mai primit salariile de câteva luni, iar căpitanul echipei a demisionat în urmă cu 3 zile.

Clubul Sportiv Energia a postat un apel pe site-ul oficial, către suporterii care pot ajuta financiar echipa. Jucătorii echipelor de handbal şi baschet rămaşi la echipă, deşi nu şi-au luat salariile, vor măcar să poată face deplasările, pentru a încheia onorabil campionatul.

„Ne-am bucurat împreună alături de echipa de handbal, medaliată cu bronz în Liga Naţională, primul sport de echipă din Gorj care ne-a reprezentat la nivel european, finalistă a Cupei României şi finalistă a Supercupei. Ne-am bucurat şi am fost mândri de performanţele echipei de baschet, medaliată cu bronz în Liga Naţională, câştigătoare a Cupei României şi finalistă a Supercupei. O echipă care a reprezentat cu mândrie în Europa, orașul Târgu-Jiu, județul Gorj si România, cucerind medalia de bronz în EuroChallenge, și care în acest an a ajuns din nou în fazele superioare ale unei competiții europene, în speță în optimile FIBA Europe Cup. Echipa de baschet a fost în ultimii doi ani portstindardul baschetului românesc masculin.

Acum, Clubul Energia Târgu-Jiu traversează clipe extrem de dificile. Datorită situaţiei în care se află clubul, a incertitudinii finanţării din partea CEO, facem apel la suporteri să fie alături de echipele noastre, în număr cât mai mare, indiferent în ce formulă vor juca.

În încercarea de a asigura echipelor sumele necesare pentru a putea continua în competiţiile în care sunt angrenate, până la finalul sezonului, ferind astfel de ruşine un oraş, un judeţ şi chiar o ţară întreagă, pentru că România organizează o grupă de CE la Cluj, iar singura reprezentantă a baschetului românesc în competiţiile europene se retrage, CS Energia Târgu-Jiu pune la dispoziţie doritorilor, persoane fizice şi juridice, un cont pentru donaţii şi sponsorizări.

Lunar, pentru a asigura transparenţa demersului, se va raporta pe site-ul oficial al clubului numele celor care au contribuit, sumele şi felul în care au fost utilizate sumele respective. Numărul contului deschis la Unicredit este: RO31 BACX 0000 0005 6435 4004.

Fie că sunt donaţii, sponsorizări sau contracte de publicitate, orice sumă este binevenită şi pentru acest lucru vă mulţumim!”, este apelul postat pe site-ul oficial al clubului.