Eurodeputatul Răzvan Popa, felicitat de un comisar european pentru respingerea criteriilor politice în acordarea fondurilor europene

Eurodeputatul PSD, Răzvan Popa, a susţinut luni, în plenul Parlamentului European, în contextul diverselor semnale apărute la nivel european, că nu este corect ca din 2020 fondurile europene să fie alocate statelor membre conform unor criterii politice. Poziţia europarlamentarului social-democrat a fost apreciată de Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, care a ţinut să îl felicite public pe Răzvan Popa pentru declaraţiile din PE.

RomaniaTV.net
07 feb. 2018, 07:36
Eurodeputatul Răzvan Popa, felicitat de un comisar european pentru respingerea criteriilor politice în acordarea fondurilor europene

„Ca român, știu eforturile pe care țara mea le depune și le-a depus pentru a asigura cetățenilor săi o viață cât mai bună și cunosc, totodată, cât de mult depind aceste eforturi de fondurile de coeziune. Și acest lucru este valabil și pentru alte state membre, mai ales din Europa Centrală și de Est, state a căror dezvoltare a fost încetinită major de zeci de ani de totalitarism.

Îmi doresc, deci, ca orice decizie se discută la nivelul Comisiei Europene și la cel al Consiliului European să țină în primul rând cont de nevoile de dezvoltare ale statelor membre. Cu cât economiile statelor membre sunt mai puternice, iar situația socială una bună, cu atât mai puternică este Uniunea Europeană în ansamblu.

De asemenea, îmi doresc ca Parlamentul European, forul care îi reprezintă direct pe cetățenii statelor membre, să acționeze astfel încât la baza oricăror decizii să stea respectarea principiului solidarității, pe care Uniunea este cladită” a susţinut Răzvan Popa în plenul de la Strasbourg.

„Felicitări” a venit imediat reacţia pe Facebook a Comisarului Corina Creţu, faţă de declaraţiile făcute de eurodeputat.