FARSĂ DE ZILE MARI pentru primarii chemaţi să se înscrie în PSD. Cum au căzut edilii în plasa ziariştilor

Primari PNL, PDL şi PP-DD din Argeş au fost chemaţi de PSD să se înscrie în partid, odată ce pot face acest acest lucru, fără îşi piardă mandatul, graţie ordonanţei care dă liber la migraţie. Edilii au acceptat pe loc oferta, dar mare le-a fost surpriza când au aflat că totul a fost o farsă. Jurnaliştii de la argeşenii.ro au vrut doar să le testeze "ipocrizia şi curvăsăreala".

11 sept. 2014, 10:10
FARSĂ DE ZILE MARI pentru primarii chemaţi să se înscrie în PSD. Cum au căzut edilii în plasa ziariştilor

Jurnaliştii au sunat 12 primari de la PNL, PDL şi PP-DD, dându-se drept reprezentanţi ai PSD, şi i-a invitat la negocieri, la sediul partidului, cu „o listă de investiţii”, pentru cazul în care ajung la o înţelegere.

Din cei 12, doi au anunţat că nu pot veni fiind plecaţi din localitate şi au stabilit o altă oră, iar şapte dintre aceştia au fost prezenţi a doua zi la sediul PSD.

Numai că, la sediul PSD au dat cu capul în uşă pentru că bineînţeles nu îi aştepta nimeni.

Începe migraţia în Neamţ: un consilier municipal demisionează din PP-DD

Primul şi cel mai serios a fost primarul Gheorghe Stancu de la Boţeşti, de la PDL, care a venit primul. A văzut că nu este nicio mişcare la sediu şi s-a mai plimbat câteva zeci de minute în jurul sediului. Stresat şi un pic stânjenit să nu fie văzut cel mai probabil de cineva care să-l pârască, primarul a stat la câţiva zeci de metri de sediul de la PSD. A făcut însă mai multe drumuri să vadă dacă totuşi a venit cineva.

Cel de-al doilea primar care a dat fuga la sediul PSD a fost primarul de la Valea Danului Vasile Dina, de la PP-DD, care a încercat să intre imediat în sediu dar când a văzut că este închis a fugit în maşină şi nu a mai ieşit decât atunci când a fost văzut şi de ceilalţi primari care au venit şi ei la negocieri.

Primarul de la Vlădeşti, Cristian Dică Hristu de la PNL a dat şi el cu capul în uşa de la PSD şi apoi, supărat, a aşteptat în curtea partidului. Văzând că nu mai vine nimeni, s-a aşezat pe o bordură în curtea partidului până când este a fost văzut de ceilalţi primari şi chemat şi el într-o maşină.

Primarul de la Aninoasa, Ştefan Benonie, de la PP-DD, vine, vorbeşte cu ceilalţi primari veniţi şi se duc toţi într-o maşină.

Primarul de la Drăganu, Aurelian Maria de la PNL, a venit fugind, speriat că poate a întârziat şi nu îl mai primesc în partid. Surse din PNL şi PSD susţin că Aurelian Maria ţine cu dinţii să intre în PSD dar se pare că organizaţia nu îl primeşte. Probabil de aceea era şi aşa grăbit, sperând că aceasta va fi şansa lui.

ALEŞII LOCALI îşi pot SCHIMBA PARTIDUL timp de 45 de zile. Guvernul a ADOPTAT ordonanţa privind migraţia

În pas grăbit a ajuns şi primarul de la Vultureşti, Liviu Poşircă, de la PDL, care în curtea partidului se întâlneşte şi cu ceilalţi primari şi toţi încep să aibă suspiciuni pentru că nimeni nu apărea.

Primarul de la Băiculeşti Niculaie Dragnea, de la PNL vine şi el în pas grăbit. Atent să nu fie observat, primarul vede redactorii argesenii.ro care îi fac poză în timp ce intra în sediul partidului. Îi anunţă şi pe ceilalţi colegi.

Între timp primarii l-au sunat pe Tudor Pendiuc, preşedintele interimar al PSD să îl întrebe dacă mai vine la partid.

Primarul, surprins, le-a explicat că nu i-a chemat şi nici nu a discutat cu nimeni de vreo întâlnire.

Moment în care primarii şi-au dat seama că au fost protagoniştii unei farse. Au discutat cu acesta şi au decis totuşi să meargă până la sediul Primăriei Piteşti pentru a discuta cu primarul. Dacă tot au făcut drumul să şi discute poate îi primeşte şi în partid. Se pare că primarul de la Vlădeşti era pregătit pentru a se înscris în partid. Acesta venise şi cu copie de pe buletin şi cu toate actele.

Băsescu: Ordonanţa privind alegerile e neconstituţională, iar cea privind migraţia primarilor e pur electorală