Focuri de armă la sediul Poliţiei din Istanbul. Un terorist ucis şi doi poliţişti răniţi

Două persoane înarmate au atacat sediul poliţiei din Istanbul şi au deschis focul. Un terorist a fost ucis de către forţele de poliţie şi doi au fost răniţi. Au mai fost răniţi doi poliţişti în schimbul de focuri cu teroriştii.

01 apr. 2015, 15:32

Cei doi atacatori au încercat să pătrundă în sediul Poliţiei din Istanbul şi au deschis focul, miercuri după-amiază. S-au auzit mai multe focuri de armă în afara clădirii poliţiei din Istanbul, potrivit Reuters.

O persoană – o femeie teroristă- a fost văzută zăcând pe jos, după atac, potrivit agenţiei de ştiri turce Dogan. Femeia a murit împuşcată de poliţişti, în timpul atacului.

Unul dintre terorişti a fost rănit şi prins de poliţişti. De asemenea, doi ofiţeri de poliţie au fost la rândul lor răniţi în schimbul de focuri.

Un reprezentant al Poliţiei din Istanbul a confirmat la rândul său că împuşcăturile s-au auzit în afara sediului poliţiei. Nu s-a aflat încă motivul atacului.

Toate unităţile de poliţie au intrat în stare de alertă, a mai spus reprezentantul poliţiei. Autorităţile au încercuit zona unde s-a produs atacul şi au interzis accesul pe strada Aksaray, unde se află sediul Poliţiei din Istanbul şi în alte zone din apropierea instituţiei atacate.

Citeşte şi Istanbul: Procuror luat OSTATIC în tribunal. Atacatorii, ucişi, magistratul rănit a murit la spital UPDATE

Atacul de miercuri după-amiază s-a produs a doua zi după ce, miercuri, doi militanţi de stânga, din Turcia, au luat ostatic, în biroul său din Palatul de Justiţie, un procuror. Cei trei, inclusiv procurorul care suferise răni grave, au murit după declanşarea contraatacului forţelor speciale.

Un alt incident violent s-a produs tot miercuri, când poliţia a reţinut un bărbat înarmat care pătrunsese în sediul dintr-o suburbie din Istanbul al partidului aflat la putere în Turcia, AK şi a atârnat de o fereastră drapelul turc pe care a prins o emblemă cu o sabie.