Fost ofiţer şi cadru didactic la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina, trimis în judecată

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Anei Gabriela Voicu, fost ofiţer şi cadru didactic în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina, în prezent consilier local, pentru trafic de influenţă. În acelaşi dosar a fost deferit justiţiei Mihail Micu, fost agent de poliţie, pentru complicitate la trafic de influenţă.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 12:47
Fost ofiţer şi cadru didactic la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina, trimis în judecată

În rechizitoriu, procurorii DNA au reţinut că, în septembrie, Mihail Micu i-a pretins unei persoane, în numele Anei Voicu, suma de 75.000 de euro pentru ca, în schimb, aceasta, fost ofiţer de poliţie şi fost cadru didactic la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, să intervină la persoanele abilitate din cadrul acelei instituţii, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influenţă.

Procurorii susţin că intervenţia viza ca persoana de la care a pretins banii şi alţi doi candidaţi (respinşi la concursul de admitere din luna respectivă) să fie admişi în această unitate de învăţământ.

„Suma totală pretinsă a reprezentat câte 25.000 euro pentru fiecare dintre cei trei candidaţi. În 20 septembrie, din totalul sumei pretinse, inculpata Voicu a primit 3.000 euro în domiciliul ei, în prezenţa lui Mihail Micu, de la persoana căreia i se pretinsese anterior, remiterea fiind surprinsă în urma desfăşurării unei proceduri flagrante”, precizează DNA.

În 21 septembrie, Tribunalul Prahova a admis, la cererea procurorilor, propunerea de arestare preventivă a celor doi inculpaţi pentru 29 zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Prahova.