Furtună de zăpadă în SUA: Şcoli închise şi mii de zboruri anulate VIDEO

Milioane de americani se înfruntă, din nou, cu o furtună de zăpadă de proporţii. Peste 3.700 de zboruri au fost anulate, iar mai multe oraşe din nord-estul Statelor Unite ale Americii sunt îngropate în zăpadă.

02 feb. 2015, 06:43
Furtună de zăpadă în SUA: Şcoli închise şi mii de zboruri anulate VIDEO

La Chicago, stratul de zăpadă a atins deja 30 de centimetri, după ce a nins neîncetat mai multe ore. Primarul oraşului a spus că în 24 de ore a nins mai mult decât în toată luna ianuarie, potrivit România TV.

Pentru ca oraşul să nu fie paralizat de furtuna de zăpadă, care a venit însoţită de rafale de vânt de aproape 70 de kilometri la oră, autorităţile au mobilizat peste 350 de maşini de deszăpezire. „Nu doar Chicago a fost lovit de furtuna de zăpadă. Se aşteaptă ca aceasta să fie cea mai răspândită furtună de iarna asta, întinzându-se din Nebraska până în Maine”, a spus Adriana Diaz, reporter CBS.

VEZI ŞI: Gafă incredibilă a meteorologilor americani: Scuze publice pentru „FURTUNA ISTORICĂ”

La Boston, oamenii se pregătesc pentru a doua săptămână de iarnă cruntă. Şcolile au fost închise, iar localnicii au dat năvală în magazine ca să-şi facă provizii.

Oamenii încă nu şi-au revenit după nenorocirile de săptămâna trecută, când apa a inundat, pur şi simplu, oraşele de pe coasta de Est a SUA, iar apoi a îngheţat. 8.000 de case din Massachussets sunt încă fără curent electric.

CITEŞTE ŞI: John Kerry, amendat cu 50 de dolari pentru că nu a curăţat zăpada din faţa casei