FURTUNI violente în România. Apele au măturat mai multe localităţi din ţară VIDEO

Dezastru în mai multe judeţe din ţară din cauza furtunilor violente. Viiturile au măturat mai multe localităţi şi au distrus zeci de gospodării, informează România TV. În zonele afectate a fost nevoie de intervenţia pompierilor, timp de mai multe ore.

04 sept. 2014, 06:07
FURTUNI violente în România. Apele au măturat mai multe localităţi din ţară VIDEO

Cea mai gravă situaţie este pe Clisura Dunării. În Sviniţa, judeţul Mehedinţi, apele învolburate au distrus un pod care face legatura între judeţele Mehedinţi şi Caraş-Severin. Astfel, din cauza surpării podeţului, traficul rutier pe DN 57 a fost întrerupt total la kilometrul 61+200 între localităţile Berzeasca (judeţul Caraş-Severin) şi Sviniţa (judeţul Mehedinţi), informează Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

„Ca urmare a precipitaţiilor abundente, pe întregul sector de drum DN 57, între localităţile Orşova şi Moldova Nouă, circulaţia se desfăşoară îngreunat din cauza viiturilor şi căderilor de stânci pe carosabil. Pe sectorul de drum afectat de precipitaţii se acţionează cu două utilaje terasiere care îndepărtează materialul căzut pe partea carosabilă”, se arată în comunicat.

Varianta ocolitoare propusă este: Orşova – Iablaniţa (DN6, km 364+800 – km 397+300) – Bozovici – Oraviţa (DN 57B, km 98+000 – km 152+000) – Moldova Nouă (DN 57, km 152+000 – km 103+000).

De asemenea, în zonă, un autoturism a fost luat de puhoaie.

Tot din cauza precipitaţiilor abundente, circulaţia între Orşova şi Moldova Nouă a fost deviată, după ce piciorul unui viaduct s-a surpat. Mai mult, la nici o lună de la ultimele inundaţii, satul Eibenthal din judeţul Mehedinţi a fost măturat din nou de ape. După cinci ore de ploaie neîncetată, râul Tisa s-a revărsat peste gospodăriile oamenilor.

VEZI şi PROGNOZA METEO pe trei zile

Apa a inundat 18 gospodării la Eibenthal şi Baia Nouă. Echipaje de pompieri au intervenit şi au scos apa din beciurile oamenilor. Un TIR blocat în apă a rupt cablurile electrice.

„Rezolvaţi că nu e mult de lucru. Ridicaţi cablul ăla sus. Ne trebuie neapărat comunicare cu autorităţile. A fost o rupere de nori în partea de sus care a cuprins şi satul Baia Nouă şi Eibenthall”, a declarat Victor Doscocil, primarul comunei Dubova.

Precipitaţiile abundente căzute în ultimele 24 de ore au făcut prăpăd şi în judeţul Caraş-Severin. Drumul Comunal 47, spre localitatea Bigăr, a fost blocat din cauza alunecărilor de teren. În sat se poate ajunge doar pe jos, însă la faţa locului acţionează lucrători ai Primăriei Berzasca.

Tot din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, unele localităţi din judeţ au rămas în noaptea de miercuri spre joi fără alimentare cu energie electrică, dar problemele au fost remediate. Singura localitate unde nu se furnizează nici la această oră curent electric rămâne satul Bigăr.

Prăpăd a fost şi în localitatea Băileşti, din judeţul Dolj, unde 50 de gospodării au fost inundate.

Citeşte şi DEZASTRU în Grecia în urma unui CICLON TROPICAL. Vacanţă de coşmar pentru mii de români FOTO