GEST surprinzător, făcut la Cotroceni de o apropiată a lui Traian Băsescu. Seamănă cu cel al Elenei Udrea?

Elena Udrea si Iulia Motoc, cele doua blonde apropiate de Traian Basescu, au făcut în momente diferite acelaşi gest care a ridicat numeroase întrebări. Este vorba despre gestul de a duce degetul la nas, potrivit România TV. 

RomaniaTV.net
27 feb. 2015, 18:20
GEST surprinzător, făcut la Cotroceni de o apropiată a lui Traian Băsescu. Seamănă cu cel al Elenei Udrea?

Prima a fost însă Iulia Motoc, în prezent judecator la CEDO, pe atunci magistrat al Curtii Constitutionale. La trei ani distanta, Elena Udrea a uimit cu acelasi gest in Parlamentul Romaniei, apoi a repetat figura la DNA, cu mâinile incatusate.

Semnificatia gestului de a duce mana la nas a creat multiple dezbateri in spatiul public si, mai ales, a creat confuzie in privinta destinatarului. Astazi, pare lamurit misterul. 

Iulia Motoc era, din 2010, judecator al Curtii Constitutionale, desemnata de Senat, la propunerea celor de la PDL, pe vremea cand Traian Basescu nu se despartise teatral de PDL.

Intamplator, magistratul Iulia Motoc era si unul dintre sustinatorii lui Traian Basescu. In 2012, a fost atacată dur pentru poziţiile contrare celor ale USL, în special în problema referendumului pentru suspendarea preşedintelui.

Se bucura, pe atunci, presedintele si de aprecierea Iuliei Motoc, iar, la schimb, familia Basescu ii lua apararea judecatorului cu orice prilej. Presa mondenă a vremii scria despre Motoc că este noua bombă sexy a PDL.

„După succesul avut cu Elena Udrea, pedeliştii se pregătesc să arunce pe scena publică incă o bombă blondă”, scria ziarul Libertatea.

In vara lui 2013, Iulia Motoc uimea asistenţa cu rochie nonconformista criticata aspru de designeri celebri si considerata de neaveniti un halat colorat. Si nu doar cu tinuta indrazneata i-a lasat pe cei din jur cu gura cascata. Aflata la Palatul Cotroceni, la ceremonia de depunere a juramantului a trei noi membri ai Curtii Constitutionale, Iulia Motoc a facut gestul în momentul în care Traian Basescu a trecut prin faţa ei.

Imediat dupa, Ministerul Justitiei a anuntat ca Motoc si alti doi magistrati sunt propunerile Romaniei pentru singurul loc rezervat tarii noastre in forul de la Strasbourg. Loc pe care il ocupa in prezent chiar Iulia Motoc, care a trecut de la salariul de 2000 de euro la o leafa de aproximativ 20.000 de euro ca judecator la CEDO.

Cealalta blonda a lui Basescu e mult mai cunoscuta opiniei publice, mai ales ca fostul presedinte nu a ratat nicio ocazie sa o aduca in prim-planul opiniei publice. Povestea controversatului gest mafiot facut de Elenea Udrea il are, in opinia celor multi, destinatar pe Traian Basescu. Dupa ce le-a vorbit colegilor deputati de la tribuna Parlamentului, Elena Udrea a cautat becul aprins al camerei de filmat si a facut gestul.

Dupa analize în direct la TV care au aratat ca gestul a fost cu premeditare, Elena Udrea a simtit nevoia sa se justifice pe Facebook.

„Văd că gestul meu din Parlament în care am dus mâna la nas a creat mare vâlvă şi s-a transformat în subiect de analiză semiotică. În realitate, e un semn pe care l-am făcut unei persoane dragi mie, căreia am vrut să-i transmit că „totul e în regulă”, a scris Elena Udrea pe Facebook. Fostul presedinte a negat, insă, că el ar fi destinatarul.

Un lucru e cert: Iulia Motoc si Elena Udrea au facut acelasi gest. Ce reprezinta el ramane de analizat.