Gheorghe Ştefan „Pinalti” rămâne în arest, în Dosarul Microsft

DOSARUL MICROSOFT. Gheorghe Ştefan "Pinalti" rămâne în arest, au decis, luni, magistraţii ICCJ, transmite România TV.

RomaniaTV.net
02 mart. 2015, 13:49
Gheorghe Ştefan „Pinalti” rămâne în arest, în Dosarul Microsft

Gheorghe Ştefan este în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul „Microsoft”, în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Cătălin Dancu a spus că primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost adus joi la DNA pentru a fi confruntat cu omul de afaceri Dinu Pescariu. Avocatul a precizat că Dinu Pescariu a făcut o declaraţie, iar Gheorghe Ştefan a arătat că ea este adevărată în totalitate.

Avocatul lui Gheorghe Ştefan: Nu a fost lăsat să depună denunţ. Dosarul Microsoft e mic pe lângă ce urmează

Întrebat unde au ajuns banii luaţi ca mită în dosarul „Microsoft” şi cum au fost cheltuiţi, Dancu a spus că declaraţiile de joi îi confirmă lui, ca avocat, faptul că există o faptă de trafic de influenţă, iar aceasta începe să prindă contur.

„Declaraţia îmi confirmă, în final, că avem într-adevăr un trafic de influenţă real şi că ceea ce a spus Gabriel Sandu este adevărat. Gheorghe Ştefan a confirmat aceste lucruri. În schimb, Gheorghe Ştefan nu a făcut niciun denunţ, el nu a făcut decât să răspundă la ceea ce a fost întrebat în acest cadru procesual. Mizează pe faptul că a cooperat şi a răspuns şi astăzi unor lămuriri ce erau necesare procurorilor”, a mai spus Cătălin Dancu.

Avocatul a adăugat că Gheorghe Ştefan nu a făcut referi în declaraţiile sale la Elena Udrea, la Vasile Blaga sau la Traian Băsescu.