Gigi Becali dezvăluie ce politicieni l-au vizitat în închisoare. Cine este MINISTRUL care a mers la el la Poarta Albă

Gigi Becali a dezvăluit, în exclusivitate la România TV, cine sunt politicienii care l-au vizitat în timp ce s-a aflat după gratii la Jilava şi la Poarta Albă, după condamnările din dosarul transferurilor de terenuri de la MApN şi din dosarul "Valiza". Finanţatorul FCSB spune că le-a scris, în acea perioadă, atât preşedintelui Băsescu, cât şi premierului Ponta despre faptul că se simţea tratat "ca un animal" din cauză că nu i se permitea să beneficieze de zilele legale de permisie.

23 ian. 2016, 13:32
Gigi Becali dezvăluie ce politicieni l-au vizitat în închisoare. Cine este MINISTRUL care a mers la el la Poarta Albă

După ce a mărturisit că a fost vizitat în celulă de un ministru din Cabinetul lui Ponta, Gigi Becali a dezvăluit că la el au mers mai mulţi senatori şi deputaţi, atât cât timp a fost închis la Jilava, cât şi după transferul la Penitenciarul Poarta Albă. Totuşi, finanţatorul Stelei nu a vrut să dezvăluie numele ministrului despre care a spus că l-a vizitat după ce i-a trimis lui Victor Ponta, pe atunci prim ministru, o scrisoare în care se plângea că nu i se acordă zilele de permisie aşa cum prevede legea.

„La mine in celula au venit multi senatori si deputati. Ei fac cerere la ANP şi pot intra în secţie. Ministrul care a venit la mine nu a venit pentru ceva anume. El a venit ca prieten, nu a fost chemat de urgenţă în puşcărie. Nu a fost la Jilava, ci la Poarta Albă. A venit a prieten. Am discutat anumite lucruri şi i-am spus că am făcut o scrisoare în care am cerut ca legea să fie respectată măcar 50%, nu sută la sută”, a spus Gigi Becali, la România TV.

Cei care l-au vizitat pe Becali după gratii „erau prieteni de la Comisia Juridică şi de la Senat, şi de la Cameră”, însă nu a dorit să facă publice numele acestora. „A venit doamna Miron, senatoarea, care a vrut să mă şi angajeze. Au venit şi alţi oameni care probabil nu vor să li se ştie numele. Doamna Miron nu s-a ferit niciodată de prietenia noastră”, a mai spus finanţatorul Stelei.

Gigi Becali a mărturisit că nu i-a scris doar premierului despre faptul că nu i se acordă cele 30 de zile de permisie pe an prevăzute de lege, ci şi lui Traian Băsescu, pe atunci preşedintele ţării. „Eu pe Ponta îl stimez, dar, să nu se supere mine, nu a avut bărbăţia, tăria, nu a fost puternic nici măcar în guvern să spună ‘respectaţi legea!’. În lege scrie clar: 30 de zile libere, de ce nu-l lăsaţi să-şi vadă familia? De ce îl ţineţi ca pe un caine, ca pe un animal? Am scris şi la Băsescu şi am primit răspuns că nu-i dau ăia de la Justiţie răspuns. Am vorbit din puşcărie şi cu două consiliere ale lui Băsescu”, a punctat Becali.

 

Gigi Becali a fost condamnat la trei ani şi jumătate în dosarele Valiza şi Terenurile de la MApN, dar a fost eliberat în 2015, pentru bună purtare. Aceeaşi justiţie blamată acum i-a acordat lui Becali şi dreptul de a avea telefon după gratii, i-a anulat o sancţiune primită în penitenciar şi i-a acordat regim semi-deschis de executare a pedepsei.