Horoscop Minerva 2018. Previziuni generale: Ce ne aduce Saturn în Capricorn şi care sunt zodiile afectate

Horoscop Minerva 2018: Știm cu toți că planetele nu stau pe loc. Sunt în continuă mișcare, asemenea sistemului solar, a galaxiei din care facem parte, asemenea Universului. Cum fiecare planetă are propria viteză, ele se angajează în aspecte, mai mult sau mai puțin benefice, una cu cealaltă.

06 nov. 2017, 18:09
Horoscop Minerva 2018. Previziuni generale: Ce ne aduce Saturn în Capricorn şi care sunt zodiile afectate

Unele apecte sunt pozitive și pot stimula creșterea și armonizarea, altele sunt o provocare și se pot transforma în catalizatorul schimbărilor care urmează a fi făcute. Mai există, desigur, și cele neutre, al căror impact este aproape insesizabil.

Totul depinde, așadar, de ce fel de aspect marchează, într-un fel sau altul, o persoană sau chiar o generație.

Tranzitele nu sunt nici bune, nici rele. Dar felul în care se combină energiile a două planete, de exemplu, face ca „parteneriatul” dintre cei doi aștri să definească tranzitul.

Dacă un anumit tranzit va fi bun pentru noi depinde de poziția planetelor în tema natală a fiecăruia, temă care este unică. Vorbim, de fapt, despre certificatul de naștere astral al fiecăruia.

Tranzitele majore sunt oricare dintre cele cinci aspecte cunoscute încă din perioada ptolemaică – conjuncția, opoziția, trigonul, pătratul și sextilul sau semnele în care se află planetele transpersonale – Uranus, Neptun și Pluto. Pe măsură ce tranzitele majore se dezvoltă și se desfășoară pe parcursul mai multor săptămâni, luni sau ani, ele devin, de multe ori, mesajul de fundal pentru citirea unei hărți astrale.

Adesea, un tranzit va începe cu o conjuncție, se va estompa prin trigoane și sextile, dar se va tensiona prin pătrate sau opoziții. În final, va reveni în punctul de plecare – vorbim de un ciclu care va parcurge întotdeauna cele 5 tipuri de aspecte, înainte ca impactul asupra noastră să fi trecut.

Efectele produse de un tranzit major se vor resimți poate toată viața. Iată și explicația: pe un asemenea tranzit, viața noastră va lua o turnură sau alta – terminarea studiilor și cariera, căsătoria, achiziția de bunuri imobiliare, nașterea unui copil, pierderea unui părinte ș.a..
Aceste tranzite lente reprezintă un fel de vehicul pentru călătoria prin viață și sugerează tendințele cosmice care se desfășoară neîncetat.

Anul care vine va fi marcat de două tranzite majore: Saturn, care revine în domiciliu după 28 de ani și 7 luni, pe 31 decembrie 2017 și intrarea lui Uranus în Taur în noaptea de 15 spre 16 mai 2018.

Saturn în Capricorn

Saturn va reveni în domiciliu la cumpăna dintre ani. Mai precis, în ultima zi a lui 2017. Influxurile sale se constituie în baza existenței noastre, sunt cele care dau stabilitate întreprinderilor noastre. Poziția sa este strâns legată de acțiunile noastre care trebuie să pună piatra de temelie unei fundații solide în care să ne construim viața mai departe.

În timpul perioadei de doi și un patru luni, până în martie 2020, Saturn se va deplasa prin Capricorn, așa că ne putem aștepta la tendința de a reveni la lucrurile vechi, la conservatorism atunci când simțim că am greșit. Mai mult chiar, ne va obliga să facem asta când nu înțelegem că suntem pe un drum greșit.

Mulți vor avea idei legate de felul în care își pot consolida poziția la muncă sau chiar și în carieră. Dar multe sunt idei care, pentru moment, se vor dovedi nepotrivite.

Provocarea în următorii doi ani și patru luni vine din educație, din formarea a unor strucuturi noi, care îi va obliga pe unii dintre noi să se specializeze dacă doresc să se ridice la înălțimea cerințelor drumului profesional ales.

Saturn ne oferă ceea ce merităm și nu mai mult. Nu vor exista nici facilități și nici scurtături care să ne consolideze cariera. Doar prorpiile eforturi contează ăn perioada în care Saturn traversează Capricornul.

Progresul concentrat și constant va aduce recompensele pe care le merităm. Energia acestui tranzit va fi resimțită de oricine are planete în Capricorn sau planete în gradele 1 – 5 ale celorlalte trei semne cardinale – Berbec, Rac și Balanță.

Uranus schimbă semnul

La mijlocul lunii mai, mai precis în noaptea de 15 spre 16 mai, Uranus va intra în Taur pentru o perioadă de șapte ani. Așadar, vorbim de un tranzit care va dura până în 2025.

Taurul va aduce o anumită stabilitate acestei planete radicale. Natura pământească, de semn fix, a Taurului va diminua din evenimentele neașteptate pe care le provoacă Uranus. Pe durata acestui tranzit, ne putem aștepta să vedem schimbări ale fluxurilui financiar.

Sistemul monetar va deveni, probabil, mai stabil, deoarece băncile și monedele virtuale dirijează schimbarea spre un sistem mai echitabil. Cum ciclul uranian durează aproximativ 84 de ani, puțini vor experimenta acest tranzit de două ori în viață. El va afecta în mod deosebit nativii Taur, dar și pe cei care au planete în primele grade din Fecioară, Scorpion și Vărsător.

Odată cu intrarea lui Uranus în Taur, avem ultima planetă lentă care își va încheia anul acesta trecerea prin alte elemente decât cel material.

Trei aspecte interesante

Jupiter aflat în Scorpion va face un trigon cu Neptun din Pești în perioadele 25 mai – 13 iunie și 11 august – 25 august.

Acest aspect întărește legătura între planetele care stăpânesc semnul, deoarece Jupiter este conducătorul tradițional al Peștilor, iar Neptun, cel modern. Trigonul este o conexiune benefică și arată că vor exista armonie și un sprijin atât pentru lucrurile legate de Jupiter, cât și pentru Neptun.

Altfel spus, ne putem aștepta la iluminare spirituală, la explorare religioasă, la aprecierea artei și culturii, precum și la manifestarea toleranței față de diversitatea culturală și sistemele metafizice.

Din ce în ce mai mulți oameni vor adopta practici esoterice sau cel puțin vor deveni conștienți de ce se întâmplă în jurul lor.

Acest tranzit fluid va afecta în principal Peștii, dar și celelate alte semne de apă, cum sunt Racul și Scorpionul.

Apoi, Jupiter va face un sextil cu Pluto. Se va întâmpla acest lucru în perioadele 7 ianuarie – 25 ianuarie și 5 septembrie – 17 septembrie. Pe măsură ce Jupiter va forma acest aspect armonios cu Pluto, se vor crea premisele unor perioade de înflorire și de manifestare a puterii, a forței de exprimare în plan material și spiritual, două momente importante pentru anul 2018.

Dacă Pluto se aliază cu Jupiter, înseamnă că îi dă tot sprijinul de care are nevoie planeta norocului pentru a se manifesta. Este un moment bun pentru a privi înainte și a fructifica orice șansă.

S-ar putea să fie disponibil un suport neștiut pentru fiecare dintre noi acum. Se vor manifesta judecata solidă, dreaptă și tranșantă și vor apărea oportunitățile mult așteptate. Aspect îi va marca în principal pe nativii Scorpion și Capricorn, dar vor beneficia de el și semnele Taur, Rac, Fecioară și Pești.

În sfârșit, Saturn din Capricorn îl întâlnește pe Uranus în Taur într-un trigon frumos, între 21 august – 21 septembrie.

După ce Saturn va intra în Capricorn, el îl va întâlni curând pe rebelul Uranus. E ceva ce se petrece pentru a doua oară în ultima vreme, după ce primul trigon s-a format în 2017. Doar că, de această dată, Saturn este retrograd, iar Uranus este în Taur.

E o combinație foarte interesantă, pentru că Vechiul reprezentat de Saturn întâlnește Noul reprezentat de Uranus, iar cele două energii puternice se vor simți în timp.

Tehnologia va continua să se dezvoltate, probabil, cu un accent în favoarea celor cu vârsta de peste 50 ani. Și pentru că este a doua întâlnire a celor doi în tranzit, este posibil ca în acest timp să se schimbe proiectele și relațiile care au început anul trecut.

Dar nimic nu este bătut în cuie! Va exista o ușurință în folosirea regulilor stricte, deoarece limitele și limitările au fost testate de mulți. Într-o notă personală, dacă v-ați dorit un cerc de prieteni în interiorul căruia să vă mișcați sau să simțiti confortabil, acum este momentul să trasați linia de demarcație.

Într-un fel, e vremea să vă treziți la realitate și să porniți pe drumul vostru. Acest tranzit îi va afecta în special pe nativii Taur, Fecioară și Capricorn, dar va avea o influență semmnificativă și asupra Racului, a Scorpionilor și a Peștilor.

Pe 8 noiembrie, Jupiter intră în Săgetător

Pe 8 noiembrie, cea mai mare planetă din sistemul solar, Jupiter, se întoarce la semnul său de origine, Săgetător. E un drum pe care l-a străbătut în 12 ani și trei luni. Tranzitul promite o aventură de 12 luni și o perioadă de expansiune pentru mulți nativi. Turismul, eco-turismul și activitățile multi-culturale vor fi în centrul atenției tuturor.

Jupiter este planeta care ne încurajează să ne ridicăm ochii spre orizont și să visăm. Suntem înclinați să ajungem ceea ce ne dorim și există o recompensă pentru asta undeva în jurul nostru.

Acest tranzit cu efecte pozitive va aduce entuziasm pentru toți Săgetătorii și îi va inviora pe nativii Berbec și Leu. Excesul va fi o provocare pentru nativii Gemeni și, într-o măsură mai mică, pentru nativii Fecioară și Pesti.

Octavele planetare – legătura dintre planul personal și generația cărei îi aparținem

Înainte de a explora ce înseamnă teoria octavelor planetare, haideţi să încercăm o definiţie a acesteia. Cea mai simplă sună cam așa: două planete aflate, din punct de vedere energetic, într-o relaţie de reciprocitate; relaţia trebuie privită de jos în sus. Capătul de sus, superior, reprezintă principiul abstract, iar capătul de jos, inferior, mijlocul de aplicare a acestui principiu.

Ideea de octave planetare s-a dezvoltat odată cu descoperirea celor trei planete exterioare:
Uranus, care elaborează structuri ideatice noi, inclusiv ideile revoluționare, a fost văzut ca principiul care pune în mişcare mesajele specifice ale lui Mercur.

Neptun, care reprezintă conexiunile dintre emoţional şi spiritual, se regăseşte în acţiunile specifice şi pasionale ale lui Venus.

Pluto, care transformă tot ceea ce atinge, coborând în străfundurile neştiute ale fiinţei şi care reprezintă voința, esența puterii de a fi, dar și forța reală din spatele acţiunilor impulsive ale lui Marte.

Cu alte cuvinte, planetele personale sau planetele vizibile cu ochiul liber sunt considerate octave inferioare pentru că rezonează vizibil cu funcțiile energetice şi biologice ale nativilor, iar cele transpersonale, care se află dincolo de Saturn, sunt considerate octave superioare deoarece reflectă activitățile transcendente și spirituale, precum şi calitățile acestora cu impact asupra vieţii noastre.

Există, fără îndoială, un adevăr în toate acestea. În funcţie de aspecte, ne limităm la a analiza doar elementele importante din viaţa unei persoane, cum este celebra iluminare. Uranus face posibilă conştientizarea neaşteptată a unor idei progresiste care nu au apucat să se închisteze în rigiditatea lui Saturn şi astfel, inspiră și transforma mintea prin Mercur.

Compasiunea și tot ceea ce decurge din aceasta este caracteristică lui Neptun şi acționează direct, când Saturn o permite, asupra valorii deciziilor, inclusiv asupra celor sentimentale, reprezentate de Venus.

Puterea care definește în esență acţiunile lui Pluto transformă, dacă i se permite, inițiativa personală a lui Marte. Esențial este faptul că acţiunile lui Uranus, Neptun și Pluto nu sunt în contradicție cu funcţiile lui Mercur, Venus și Marte.

Dimpotrivă, ele reflectă un nivel superior de acceptare şi de acţiune. Dar acestea sunt activități menite să perturbe și să transforme totul, să repolarizeze și să reorienteze acţiunile lui Mercur, Venus și Marte. Sursa puterii uraniene este, în principiu, diferită de cea a puterii mercuriene.

Este exact ca atunci când vrem să înţelegem diferenţa dintre conştient şi inconştient şi spunem despre acesta din urmă că este un tip superior de conştiinţă.

În lucrarea sa – Astrologie, Karma si Transformare, din 1978, astrologul Stephen Arroyo menționează că planetele transpersonale nu acționează numai asupra generaţiilor, ci dezvăluie şi psihologia profundă a nativilor. Arroyo susţine că Pluto patrunde atât de profund în subconștient, încât este aproape imposibil să fie identificat parcursul unui tranzit plutonian într-o temă natală.

Nu este vorba despre probleme de inițierea șamanică, nici despre arhetipuri sau despre îndeplinirea cerințelor călătoriei eroului. Atunci când Pluto face aspecte semnificative într-o temă natală, cum ar fi, de exemplu, conjuncţia cu Soarele sau Luna natale, cu Ascendentul sau cu Mijlocul Cerului, aveţi grijă.

Nietzsche spunea, la un moment dat, că tot ce nu te ucide te face mai puternic. Dacă ar fi după mine, aş descrie tranzitul plutonian ca mersul pe coji de nucă.

Mai întâi şi mai întâi, trebuie să vedem în ce semn se află planeta, cărui element îi aparţine – foc, aer, pământ sau apă, ce calitate are – cardinal, fix sau mutabil, precum și locul pe care îl ocupă în tema astrală.

Casele angulare sunt cele mai puternice din punct de vedere energetic, deoarece ele reprezintă cele patru semne cardinale. Sunt patru planuri principale ale vieții noastre – planul personal, cel familial, partenerial și al carierei.

Acestea sunt semnele care inaugurează cele patru anotimpuri – echinocții și solstiții. Cu toate acestea, atunci când aceste planete ajung în Casele stăpânite de ele – Pluto în Casa a 8-a, Neptun în Casa a 12-a şi Uranus în Casa a 11-a sau dacă Neptun ajunge în Peşti, Uranus în Vărsător sau Pluto în Scorpion, trebuie să fim foarte atenţi şi să urmărim îndeaproape generațiile născute în aceste perioade, precum și orice schimbare socială, culturală sau de reconfigurare geopolitică din perioada respectivă.

În acest moment, singura planetă exterioară care este în domiciliu este Neptun, aflat în semnul Peștilor. Deci, în loc să urmăm ordinea firească, de la Uranus la Neptun apoi la Pluto, vom începe direct cu Neptun. Suntem la o răscruce de drumuri, spiritual vorbind. Unele dintre ideile lui Neptun par să urmeze o logică aparent stranie.

Mai mult ca sigur, şi conceptul de creare a propriei noastre realități intră sub stăpânirea lui Neptun. Nu e vorba doar de creativitatea vizuală, de pildă, ori de meditație, ci și de grijile cotidiene, de temerile și problemele noastre pe care le vrem înlocuite cu gânduri mai plăcute.

Sunt gândurile acelea denumite uneori evaziune imaginativă sau, pur şi simplu, iluzii. Cu toate acestea, Neptun, spre deosebire de Uranus sau Pluto, apelează la calea minimei rezistențe.

Neptun nu insuflă nimic energic precum Pluto şi nici nu duce la situaţii tensionate cum sunt revoltele uraniene. Poate că, de aceea Neptun face apel la sensibilitatea noastră.

Cea mai acută exprimare a lui Neptun este compasiunea. Prin complementaritate cu un semn polar – Fecioara şi xu Neptun în Peşti, Neptun vrea să ajute omenirea într-un fel. Dar, în același timp, vrea să se dilueze în spiritualitate, vrea să fuzioneze întru totul și să se piardă în extazul universal.

Această octavă acută a lui Neptun este activată prin dans, prin meditaţie, yoga, Tai Chi și ia forme diverse – scufundări în sine prin meditaţie, nevoia de linişte interioară, de deconectare, de acultat muzica de relaxare sau de văzut filme care te inspiră.

Copil fiind, habar n-aveam de astrologie, darămite de Neptun. Eventual, citeam despre zei şi Olimp, despre eroi porniţi în aventura vieţii lor şi eram atrasă, în acelaşi fel, de sunetele dulci ale muzicii, de balansul plăcut pe care îl dă inerţia atunci când te învârţi în ritmul acelor sunete…

Și lumina soarelui mă învăluia într-o ploaie aurie strecurată pieziş printre frunzele foşnitoare ale copacilor. Mă legănam pe scaun sau de pe un picior pe celălalt, pierdută în tonurile dulci ale armoniilor.

Aşa am experimentat primele epifanii spirituale, chiar dacă nu ştiam nimic despre ele în acel moment. Eram fascinată de întinderile albastre-argintii ale Mării Negre şi era o adevărată magie când plecam cu familia la mare pentru că eram convinsă că începe aventura.

Copiii deprind experienţa neptuniană atunci când, în jocurile lor, îşi folosesc imaginaţia.

Citeşte mai mult pe teotrandafir.com