Iarna a făcut PRĂPĂD: Drumuri închise, maşini blocate în troiene, zeci de sinistraţi VIDEO

Situaţia este disperată pentru zeci de şoferi care au rămas ore întregi blocaţi la ieşirile din județul Buzău. Noaptea i-a prins pe drum, fără hrană, căldură sau combustibil. Ei au fost nevoiţi să se cazeze la hotel. În acest moment, Drumul European 85 mai este închis între Buzău și Râmnicu Sărat. Probleme sunt însă şi în localitatea Hârşova, informează România TV.

18 ian. 2016, 09:18
Iarna a făcut PRĂPĂD: Drumuri închise, maşini blocate în troiene, zeci de sinistraţi VIDEO

UPDATE 14.00: În Ialomiţa, 60 de oameni au nevoie de dializă şi trebuie să ajungă la spital. Ambulanţele nu au reuşit până la această oră să preia nici măcar un pacient, întrucât utilajele care le însoţesc s-au blocat în nămeţi.

Zeci de şoferi, mulţi cu copii în maşini, s-au blocat la ieşirile din orașul Buzău. Un microbuz care făcea curse regulate între Bucureşti şi Piatra Neamţ a rămas cu tot cu pasageri în nămeţi.

Alte câteva autoturisme au fost oprite de filtrul de poliţie în acelaşi loc. Mai mulţi oameni au fost nevoiţi să se cazeze la hotel.

Citeşte şi Intervenţii dramatice în nămeţi. Misiuni de salvare în condiţii extreme, oameni salvaţi în ultimul moment

Pe Drumul European 85, care leagă Muntenia de Moldova, vizibilitatea a fost aproape zero. Din această cauză, zeci de maşini au fost trase pe dreapta din cauza viscolului pe E 85 şi în Vrancea.

Pe același drum, la ieşirea din localitatea Afumaţi de lângă Capitală, şoferii au devenit nervoşi, aşa că la faţa locului au fost chemaţi şi mascaţii.

Situaţie disperată este şi în localitatea Hârşova, unde zeci de oameni şi-au petrecut noaptea în primăria din Hârşova şi la spital după ce au rămas împotmoliţi cu maşinile în zăpadă. Drumul pe care ar trebui să plece este închis.

71 de persoane au fost cazate la primăria din Hârşova, dar şi la spital. Sunt patru familii cu copii care au fost duse direct la spital, pentru a avea condiţii mai bune.

Primarul localităţii Hârşova a spus că a intervenit întâi pentru a-i şti pe oameni în siguranţă, iar acum face tot posibilul ca drumurile să fie deszăpezite. Dinspre Hârşova nu se circulă spre Constanţa, spre Ialomiţa şi spre Tulcea.

Citeşte şi Străzi înzăpezite în Capitală, autorităţile cer timp. Aleile dintre blocuri şi străzile din cartierele, blocate