Iată cum opreşti cârceii rapid

Crampele musculare la picioare, cunoscute și sub denumirea de cârcei, pot apărea în timp ce stai jos, când mergi sau, cel mai des, când dormi. Află cum oprești cârceii rapid.

31 mai 2016, 12:04
Iată cum opreşti cârceii rapid

De ce apar cârceii

O cauză comună a apariției cârceilor sunt exercițiile fizice intense, mai ales după o perioadă îndelungată de repaos. Totuși, cel mai adesea, cârceii sunt cauzați de deficiențe nutritive, mai exact dezechilibrul dintre apă și cantitatea de electroliți din organism. Electroliții sunt formați din minerale, cum ar fi potasiu, sodiu, magneziu și calciu. Cârceii apar atunci când mușchii se contractă involuntar.

Cum oprești cârceii rapid

Stai in fund cu picioarele întinse în față. Apucă cu mâinile talpa exact de unde încep degetele și trage spre tine. Astfel îți întinzi mușchii și îi întărești, ceea ce previne apariția cârceilor sau domolește durerea dacă ei au avut deja loc. De asemenea, aplică tensiunea în locul dureros stând în picioare sau făcând masaj picioarelor. Dacă problemele persistă, iar cârceii sunt din ce în ce mai deși, aplică comprese cu apă caldă peste mușchi. Astfel vei stimula circulația sângelui.

Alte metode prin care oprești cârceii
Imediat după ce durerea a scăzut, bea un pahar cu apă în care adaugi două prafuri de sare. Încearcă să bei cât mai multă apă, în jur de opt pahare pe zi. Dacă ai probleme frecvente cu cârceii bea apă minerală, deoarece aceasta conține săruri și substanțe minerale. Introdu în meniul zilnic alimente bogate în magneziu, cum ar fi bananele, nucile, semințele, peștele, fasolea și ciocolata neagră. Nu neglija nici încălțămintea!

Aceasta trebuie să fie cât mai comodă, evitând din acest motiv tocurile foarte înalte și subțiri sau încălțămintea strâmtă.

Aproximativ 60% dintre adulți au de suferit de pe urma cârceilor care apar pe parcursul nopții. Iată prin ce metode poți scăpa de ei.