Incendiul izbucnit într-un mall din Constanţa a fost provocat de un scurtcircuit

Incendiul care a izbucnit, miercuri seara, la un mall din centrul municipiului Constanţa, aproximativ 200 de persoane fiind evacuate din clădire, a fost provocat de un scurtcircuit produs în incinta unui magazin.

16 nov. 2017, 11:46
Incendiul izbucnit într-un mall din Constanţa a fost provocat de un scurtcircuit

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, focul a izbucnit la un magazin de îmbrăcăminte, dar nu s-a manifestat cu flacără deschisă, fiind numai un fum dens.

În urma cercetărilor făcute de pompieri s-a stabilit că incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit, urmând să fie stabilite şi pagubele efective.

În momentul izbucnirii incendiului din mall-ul din Constanţa, în clădire erau aproximativ 200 de persoane, aflate în cinematograful unităţii, niciunul dintre clienţi nefiind rănit.

Focul a fost lichidat după câteva zeci de minute de pompieri.

Potrivit reprezentanţilor mall-ului, focul a izbucnit în unul dintre spaţiile comerciale, în afara programului de funcţionare, după ora 22.00.

„În acel moment singurii clienţi prezenţi în centrul comercial erau în incinta cinematografului. Toate sistemele de siguranţă ale centrului comercial au funcţionat corespunzător, alarma de incendiu declanşându-se imediat, iar echipa mall-ului a reacţionat prompt în sesizarea autorităţilor şi evacuarea în siguranţă a clienţilor”, au spus reprezentanţilor mall-ului.