Ioan Becali a fost ELIBERAT CONDIŢIONAT din penitenciar

Ioan Becali a fost eliberat condiţionat din închisoare, a decis, miercuri, Tribunalul Ilfov. Fostul impresar a executat 2 ani şi 6 luni din pedeapsa de 6 ani şi 4 luni primită în Dosarul Transferurilor.

14 sept. 2016, 09:42
Ioan Becali a fost ELIBERAT CONDIŢIONAT din penitenciar

UPDATE. În jurul orei 17, Ioan Becali a părăsit Penitenciarul Poarta Albă.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Ioan Becali a fost adus, miercuri dimineata, la tribunalul Ilfov, iar dupa incheierea sedintei a plecat inapoi spre Penitenciarul Poarta Alba, unde a asteptat decizia instantei. Decizia este definitivă.

Ioan Becali e supărat foc. Cum a rămas fără un bloc din centrul Bucureştiului

„Am executat 2 ani, 6 luni și zece zile și le număr și pe cele executate și pe cele câștigate. Nu doresc decât sa spun ca mi-am făcut datoria în toate penitenciarele, n-am avut nicio problema nicăieri am încredere in justiție”, a spus Ioan Becali în faţa instanţei.

Procurorul consideră că „la acest moment eliberarea condiționată nu este oportuna. Sa nu uitam pentru ce a a fost condamnat, evaziune, spălare de bani. Pana in prezent doar doi ani a executat din cei sase și patru luni. Nu a achitat nicio parte din prejudiciu și nici nu a aratat ca nu poate sa-l achite”.

„Nu are nicio posibilitate de a achita, s-a depus la dosarul cauzei ca, imediat cum au început cercetările, a fost sechestrata averea mobila și imobila lui Ioan Becali. Atunci statul poate sa execute silit. Obligațiile civile sunt în curs de executare. Nu poate sa vanda averea și nici nu a realizat venituri ca sa poata achitat prejudiciul. N-a avut posibilitatea”, a spus avocatul lui Ioan Becali.

Cristi Borcea şi fraţii Becali au cerut să fie judecaţi ÎN LIPSĂ în dosarul „Mită pentru judecătoare”

Ioan Becali afla daca magistratii accepta cererea de eliberare conditionata, dupa ce a executat doi ani si cateva luni din pedeapsa de sase ani si patru luni de inchisoare in dosarul transferurilor de jucatori. In iulie 2016, Judecatoria Sectorului 4 i-a respins cererea, iar Ioan Becali a contestat decizia la Tribunalul Bucuresti, urmand acum sa se ia decizia finala.

Ioan Becali, apel disperat: „Nu vreau să mor în puşcărie!”

Ioan Becali mai este judecat într-un dosar, alături de Victor Becali şi Cristian Borcea, pentru că i-ar fi dat mită 195.000 de euro judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, ca să dispună achitarea oamenilor de fotbal acuzaţi în dosarul transferurilor de jucători.