Iohannis: UE e într-o situaţie complicată. Ambiţia mea e să găsesc cele mai bune soluţii pentru România

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Cluj, că UE e într-o situație complicată și că preocuparea sa e să găsească cele mai bune soluții pentru țară.

17 nov. 2016, 15:31
Iohannis: UE e într-o situaţie complicată. Ambiţia mea e să găsesc cele mai bune soluţii pentru România

„În ultimii doi ani, chestiunile legate de UE au fost chestiuni asupra cărora m-am aplecat foarte mult. UE e într-o situație complicată și cu toți trebuie să găsim soluții. Ambiția mea e să găsesc pentru România cele mai bune soluții”, a menționat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a participat, joi, la dezbaterea „Uniunea Europeană între dezintegrare și reformare. Contribuția României la consolidarea construcției europene”, organizată la Cluj-Napoca de Grupului de reflecție și analiză internațională CITADEL, din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Dezbaterea, la care a participat și rectorul UBB, academicianul Ioan Aurel Pop, s-a concentrat pe analiza problemelor actuale cu care se confruntă UE și pe prezentarea viziunii României privind reformarea proiectului european.

Dezbaterea a fost organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților, marcată pe 17 noiembrie, începând cu anul 1941, printr-o decizie a Consiliului Internațional al Studenților, organizat la Londra, pentru a comemora demonstrațiile din 1939, desfășurate la Universitatea din Praga, împotriva ocupației germane asupra Cehoslovaciei, transmite Agerpres.

Grupul de Reflecție și Analiză Internațională CITADEL a fost înființat în anul 2013, ca inițiativă a unor tineri specialiști în științe politice și relații internaționale, studii europene, studii americane, studii culturale și economie internațională din cadrul Facultății de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai.