Incendiu la un transformator al CET SUD din Capitală

Un incendiu a izbucnit luni seară la un transformator al Cntrala Electrică şi de Termoficare SUD, amplasat pe strada Energeticienilor din Capitală. ISU Bucureşti intervene cu cinci autospeciale de stingere, precum şi cu echipaje SMURD şi o autospecială de cercetare CBRN.

RomaniaTV.net
22 ian. 2018, 20:01

Pentru a elimina alte posibile pericole a fost deconectată alimentarea cu energie electrică şi se acţionează pentru stingerea incendiului. Pentru stingere se foloseşte spumogen.

„Nu sunt persoane rănite şi nu mai arde cu flacără. Momentan, nu sunt necesare alte resurse”, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.

Incendiul declanşat luni seara, la ora 21:23, la un echipament din Staţia de Transformare 400/220/110 kV Bucureşti Sud nu a afectat alimentarea cu energie electrică a consumatorilor şi nici siguranţa în funcţionare a sistemului energetic naţional, informează Transelectrica pe pagina sa de Facebook.

„Pompierii au lichidat incendiul şi nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Echipamentul afectat în urma incidentului (bobină de compensare) va fi expertizat pentru identificarea cauzei care a declanşat incendiul”, precizează Compania Naţională de Transport a Energiei Electrice.