Joaca de-a demisia! Primarul Constantin Boşcodeală s-a răzgândit şi nu mai demisionează de la şefia PSD Buzău

Primarul din Buzău, Constantin Boşcodeală, a revenit asupra deciziei de a demisiona de la şefia PSD Buzău. Acesta a anunţat iniţial că îşi dă demisia după ce a aflat că este condamnat la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Edilul susţine că a avut o discuţie cu Victor Ponta şi că va râmâne în funcţie până în aprilie.

RomaniaTV.net
19 feb. 2015, 11:32
Joaca de-a demisia! Primarul Constantin Boşcodeală s-a răzgândit şi nu mai demisionează de la şefia PSD Buzău

„S-a hotărât ca eu să rămân la conducerea PSD Buzău până după Consiliul Naţional care va avea loc în luna aprilie. După Consiliul Naţional, se vor organiza alegeri în toate organizaţiile. Până în aprilie rămân, deci, la conducerea PSD Buzău”, a afirmat Constantin Boşcodeală.

Citeşte şi: Constantin Boşcodeală, condamnat la cinci ani de închisoare

În ceea ce priveşte situaţia de la conducerea Primăriei Buzău, Boşcodeală a precizat că cei doi viceprimari se ocupă de administraţia locală până la apelul în dosarul său. Totuşi, el a anunţat că la deciziile importante participă şi el.

„I-am lăsat pe domnii viceprimari să se ocupe de problemele din Primărie pentru ca eu să mă ocup de pregătirea procesului. Asta nu înseamnă că am plecat de la Primărie, ba chiar sunt prezent în fiecare zi la birou”, a menţionat Constantin Boşcodeală.

Citeşte şi: Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, a câştigat definitiv procesul cu ANI

Imediat după decizia instanţei de a-l condamna la închisoare, Boşcodeală declara că va demisiona din funcţia de preşedinte al PSD Buzău. 

În 10 februarie, Constantin Boşcodeală a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia nefiind însă definitivă.