La ce să te aştepti de la primul an de facultate

Peste foarte puţin timp începi o nouă etapă din viaţa ta. Iată la ce trebuie să te aştepti de la primul an de facultate.

02 sept. 2014, 06:59
La ce să te aştepti de la primul an de facultate

Din multe puncte de vedere, facultatea este foarte diferită de şcoala generală şi de liceu. În plus, este un nou început şi cât de curând vei deveni un adult responsabil care şi-a încheiat educaţia şi se concentrează pe carieră… cel puţin în teorie.

Dacă nu ştii exact la ce să te aştepţi de la primul an de facultate, ne-am gândit să îţi venim în ajutor!

Orarul este foarte diferit

În primul rând, ai diferite tipuri de ore: cursuri, seminare, laboratoare… În unele zile vei sta 8 ore la facultate, în timp ce în altele vei avea doar un seminar… şi să nu uităm că orarul nici măcar nu este la fel în fiecare săptămână! De asemenea, în unele zile vei începe orele la 8 dimineaţa, în timp ce în altele vei putea dormi până la 12. E puţin ciudat la început, însă te vei obişnui.

Cum sa devii o persoana matinala

Profesorilor nu le mai pasă de tine

Poate că este o formulare puţin dură, însă cam acesta este adevărul. Ţii minte cum foştii tăi profesori te iertau dacă lipseai la o oră sau îţi permiteau să mai aduci un eseu pentru a-ţi creşte media? Toate astea s-au terminat.

Cei mai mulţi profesori ţin să ai un anumit număr de prezenţe pentru a intra în examen, iar dacă îţi lipseşte chiar şi una… ghinionul tău, dai examenul în sesiunea de restanţe. Alţii îţi cer să ai şi o anumită notă la seminar pentru a intra în examen şi, încă o dată, dacă nu reuşeşti să o ai, e ghinionul tău.

Vezi la ce sa te astepti de la primul an de facultate pe cosmopolitan.ro.