Negocieri PSD – ALDE în biroul lui Dragnea. Meleşcanu: Vrem să ne păstrăm portofoliile și miniştrii, inclusiv pe Tudorel Toader

Mai mulţi lideri ai ALDE, printre care Teodor Meleşcanu, Andrei Gerea, Daniel Chiţoiu şi Graţiela Gavrilescu, au venit, marţi, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. De la întâlnire a lipsit liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, acesta fiind plecat din ţară. La finalul întâlnirii, Teodor Meleşcanu a anunţat că "în principiu poziţia ALDE este aceea de a ne păstra portofoliile și cu aceeași miniștri".

RomaniaTV.net
16 ian. 2018, 15:26

„Principala noastră preocupare a fost de a efectua o evaluare cu această candidatură pe care ne-am însușit-o și noi, ALDE. Este o doamnă ceea ce ar reprezenta o deschidere interesantă în viața politică românească, are o experiență foarte bună în activitatea cu UE, în activitatea de parlamentar european, este o persoană nonconflictuală și și-a asumat continuarea programului de guvernare și în al doilea rând și-a expirmat dorința de a avea o colaborare cu coaliția de Guvernare”, a declarat Meleșcanu.

Întrebat dacă ALDE își va păstra portofoliile, Meleşcanu a spus că „pentru noi ALDE, suntem de părere că nu trebuie făcute remanieri foarte largi, dacă va fi nevoie de ceva se va discuta în coaliție, dar în principiu poziţia ALDE este aceea de a ne păstra portofoliile și cu aceeași miniștri”.

Întrebat dacă ALDE îl va susţine pe Tudorel Toader pentru a face parte din viitorul Guvern, Teodor Meleşcanu a răspuns afirmativ: „Tudorel Toader este neafiliat politic, dar este susţinut de ALDE”. 

Întâlnirea din biroul preşedinteleui PSD de la Camera Deputaţilor s-a desfăşurat în contextul în care europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost nominalizată de Comitetul Executiv al PSD pentru funcţia de premier după ce Mihai Tudose a demisionat.

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, în care a fost propusă pentru funcţia de prim-ministru, că o onorează, dar o şi responsabilizează şi că trebuie să nu îşi dezamăgească colegii de partid, care au avut încredere în ea.

„Nu pot să spun decât că le mulţumesc colegilor mei pentru încrederea acordată. Mă onorează şi mă responsabilizează. Nu pot să fac declaraţii până când nu mă desemnează Iohannis. Dacă colegii au avut încredere în mine, nu trebuie să-i dezamăgesc”, a spus Viorica Dăncilă, la plecarea de la sediul PSD, după şedinţa CExN. 

Cine este Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru fotoliul de prim ministru

Întrebată dacă îi este teamă că va sta puţin la Guvern, având în vedere antecedentele cu guvernele Grindeanu şi Tudose, Dăncilă a spus: „Sunt o fire optimistă şi echilibrată şi cred că trebuie să gândesc pozitiv”.

Ea a evitat să spună ce o recomandă pentru această funcţie la Palatul Victoria, menţionând doar că preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a făcut declaraţii în acest sens.

Întrebată dacă are experienţă pentru a prelua funcţia de premier, Dăncilă a răspuns: „Cred că da. Proiectele din Parlamentul european sunt pe site, rapoartele, luarile de cuvant, toata activitatea”.

Citeşte şi: Lia Olguţa Vasilescu, despre Viorica Dăncilă: Are tot sprijinul partidului. Toate răspunsurile au fost pe gustul meu

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/viorica-dancila-prima-declaratie-dupa-ce-a-fost-propusa-de-psd-pentru-functia-de-premier-ma-onoreaza-si-ma-responsabilizeaza_398356.html#ixzz54MVcmlOU