Liviu Dragnea îi răspunde lui Iohannis: Nu poate să ne interzică fericirea de 1 decembrie pentru că suntem români

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la România TV că se simte frustrat ca român de decizia preşedintelui, însă şeful statului nu poate să interzică fericirea de 1 decembrie pentru că suntem români.

26 nov. 2016, 19:04
Liviu Dragnea îi răspunde lui Iohannis: Nu poate să ne interzică fericirea de 1 decembrie pentru că suntem români

„Simt foarte multă frustrare ca român. Este foarte greu de explicat ce il mana pe presdinte sa ia astfel de decizii pentru care primeşte enorm de multe injuraturi si care genereaza foarte multe suparari. Este a nu stiu cata oara cand arata ca judeca cu tripla masura. În primul rând nu e judecator, în al doilea rand arata ca face o confuzie între naţiune şi politic, 1 decembrie nu e ziua lui, nici ziua lui ciolos, nici a PNL. E ziua conştiinţei nationale. Nu poate sa ne interzica fericirea de 1 dec pentru ca suntem romani”, a declarat Liviu Dragnea la România TV.

A spus ca vrea guvernul meu, are SRI-ul meu şi va avea şi SIE meu. Urmează sa spuna o fraza celebra. „Statul sunt eu”. Acest om isi doreste o putere dictatoriala, a punctat liderul PSD.

Ceea ce văd în ultima perioadă îmi arată că acest om tinde spre o atitudine dictatorială. Nu știu dacă a invitat nimeni de la PSD, dar nu cred că va merge nimeni la acest eveniment”, a declarat liderul PSD.

Liviu Dragnea susține că în acest moment există presiuni asupra justiției, pentru că ”procurorii se tem să semneze anumite rechizitorii”.

”Eu cred că președintele Klaus Iohannis va plăti prima dată pe 11 decembrie, când va primi o palmă din partea românilor. După aceea, președintele va plăti printr-o cotă de încredere din ce în ce mai mică.

Citeşte şi:  Liviu Dragnea: 1 Decembrie nu e nici ziua lui Iohannis, nici a lui Cioloş, este sărbătoarea conştiinţei naţionale

Despre votul din 11 decembrie

„Eu cred ca romanii vor vota cu gandul şi dorinta de a echilibra puterea in stat. Vor vota cu gandul la cei care stiu sa le faca viata mai buna. Aceasta intelepciune proverbiala a poporului roman se va vedea pe 11 decembrie”.

„Văd o modificare a Constituției în anul 2017, nu este imposibil să se întâmple în primul semestru al anului 2017, mi-aș dori lucrul acesta, dar vreau să facem în așa fel încât să fie modificată în 2017. Da, eu și noi vom susține acest lucru. Scoaterea acelor imunități pentru oricine din România. Dacă președintele Klaus Werner Iohannis a ieșit de atâtea ori la microfonul prezidențial emițând de acolo niște principii, acuze împotriva parlamentarilor care au votat așa cum le-a dictat conștiința, câteodată au votat pentru susținerea cererii procurorilor, câteodată — împotrivă, și tu ieși de la tribuna prezidențială și spui: un Parlament care nu a înțeles nimic, care se opune mersului Justiției, neținând cont de faptul că există această imunitate. De ce să nu fie valabil și pentru dumnealui? Își poate pune o oglindă în față și să vorbească Klaus cu Werner și să-i spună același lucru: nu ai înțeles nimic, justiția nu trebuie oprită, nu te agăța de imunitate”, a precizat Dragnea.

El a adăugat că vor trebui să plătească toți cei care greșesc în România, inclusiv președintele țării, care poate fi anchetat.

„Se face o confuzie. În Constituție se spune că președintele nu poate fi judecat, nu scrie că nu poate fi anchetat. Această șmecherie, care a fost folosită pentru Traian Băsescu, nu ne păcălește. Deci președintele poate fi anchetat, poate fi cercetat, nu poate fi trimis în judecată. Poate fi trimis în judecată atunci când nu mai e președinte, dar nimeni nu oprește pe nimeni să-l cerceteze pe președinte (…). Dacă face o faptă penală îngrozitoare, de ce să nu dea socoteală? Eu nu cred că va face sau nu știu dacă a făcut, dar dacă cumva a făcut în legătură cu acele retrocedări de imobile? Poate ar trebui să știm”, a susținut liderul PSD.

Dragnea a mai afirmat că, dacă PSD va câștiga alegerile, procurorii vor avea posibilitatea să poată ancheta pe oricine, „chiar pe președinte dacă este cazul”.

„Eu vreau să garantez tuturor că dacă noi vom câștiga, vă asigur de lipsa oricăror presiuni de oriunde. Vor avea posibilitatea, într-adevăr, nu posibilitatea clamată până acum și folosită în mod demagogic ca, într-adevăr, să poată să ancheteze pe oricine, chiar pe președinte dacă este cazul. Unii spun că este cazul”, a mai spus Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Procurorii au ridicat documente de la Ministerul Culturii în cazul „Cuminţeniei Pământului”

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat la România TVcă procurorii au ridicat mai multe documente de la Ministerul Culturii în cazul „Cuminţeniei Pământului”.

Liviu Dragnea a enumerat câteva teme pentru care tehnocraţii lui Cioloş ar putea să plătească după 11 decembrie: „subventiile pentru fermieri, ei au trebuit sa faca credite sau nu au putut sa faca investitii la timp, nescaderea pretului la medicamente unde au pierdut 4 milioane de romani, hotararea de crestere a unor medicamente, care sunt beneficii pentru furnizori. Dupa alegeri se va pierde aceasta vraja protectoare. S-ar putea sa mai plateasca pentru date false furnizate de ministri pentru Parlament”.

„Dacă vom câștiga noi și vom propune premierul, vă asigur că acel premier nu va fi nici impus de SRI sau de SIE sau de STS, nici propus, nici sugerat, nu va fi nici ofițer acoperit și nici descoperit, va fi un membru PSD de încredere, cu autoritate, care să pună în aplicare un program de guvernare la care am muncit câteva luni de zile, în care credem foarte mult și care trebuie pus în aplicare”, a spus Dragnea.